Η μελισσοκομία μπορεί να αποτελέσει πυλώνα της τοπικής οικονομίας

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί, οι οποίοι και στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων έχουν αρχίσει να ασχολούνται με την μελισσοκομία. Άνθρωποι είτε νεαρής είτε μεγαλύτερης ηλικίας. Τα προβλήματα βέβαια λόγω της ξηρασίας που είχαμε κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούν πολλοί παραγωγοί αγροτικών προϊόντων δεν βοηθούν στην ανάπτυξη των μελισσιών. Ενώ κατά την φετινή καλοκαιρινή περίοδο ένα ακόμη από τα προβλήματα, που έχει παρατηρηθεί είναι και οι επιθέσεις ασβών σε κυψέλες μελισσιών.

Η ανάπτυξη της μελισσοκομίας και η αύξηση παραγωγής μελιού μπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονομία και όχι μόνο. Κάτι τέτοιο όμως για να συμβεί θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση. Όμως και εδώ υπάρχουν προβλήματα, αφού πέραν από την περιοχή της Στενής σε κανένα άλλο σημείο του Δήμου, ούτε καν στην πόλη των Ψαχνών δεν υπάρχει ένας Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός, όπου θα χειρίζεται διάφορα θέματα που απασχολούν τον τομέα της μελισσοκομίας.
Επίσης από την μεριά του Δήμου, όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, όπως για πάρα πολλούς τομείς, δεν υπήρξε και για τον τομέα της μελισσοκομίας. Οι μελισσοκόμοι της περιοχής θέλουν να πιστεύουν ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα ασχοληθεί και με τα δικά τους ζητήματα, αφού αν αντιμετωπιστούν βασικά προβλήματα, μπορεί και ο τομέας αυτός να αποτελέσει πυλώνα της τοπικής οικονομίας.
Από messapianews

Σχόλια