ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΗΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟ 2003, ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ – ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ!



Αν πω, ότι δεν με χαροποιεί ιδιαίτερα, άνθρωποι που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τον ΠΑΟΚ, πλέον να συνεργάζονται με τον Ηρακλή Ψαχνών, ψέμα θα είναι.

Ο προπονητής του “ημίθεου” Γιώργος Κούτσης, αγωνίστηκε στην αγαπημένη μου ομάδα, για δύο χρόνια (2002-2004) και μάλιστα έγινε κάτοικος Τούμπας από το διπλανό Χαριλάου (3,5 χρόνια έπαιξε στον συμπολίτη).

Το 2003 κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας, στον τελικό με τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας (1-0 με γκολ του Γεωργιάδη).

Με τον Κούτση “παίζαμε” μαζί μπάλα. Αυτός μέσα στο γήπεδο και’ γω στη Θύρα 4.

Εκείνη την εποχή, εργαζόμουν στην εφημερίδα “Αρέθουσα”. Δύσκολη και απαιτητική εφημερίδα, μιας και κυκλοφορούσε Δευτέρα πρωί και έπρεπε να καλύψουμε όλη την αγωνιστική δραστηριότητα του Σαββατοκύριακου.

Ο τελικός με τον Άρη ήταν Σάββατο. Μία ημέρα, όπου στην εφημερίδα, ναι μεν έχει πολύ δουλειά, ωστόσο δεν συγκρινόταν με το ζόρι της Κυριακής.

Είχα ζητήσει άδεια -για τυπικούς λόγους- για να πάω να δω τον τελικό. Αρχικά μου είπαν όχι. Προτιμούσα σαφώς να χάσω τη δουλειά μου, παρά τον τελικό (ούτε συζήτηση).

Στον τελικό του 2001 με τον Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια έφυγα από το στρατόπεδο, η εφημερίδα θα με πείραζε;

Η Στέλλα η Φιλίππου τελικά, μου έδωσε το “οκ” και ανέβηκα σ’ εκείνο το …μέρος που δεν μοιάζει με κανένα.

Με τον σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής. Μας είχαν πει ότι θα προμηθευόμασταν τα μαγικά χαρτάκια, έξω απ’ την Τούμπα. Όταν φτάσαμε στη Θεσσαλονίκη πολλές ώρες πριν το ματς, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν εισιτήρια, ούτε για δείγμα.

Όμως, no tickets-no problem. Μπήκαμε με ντου.

Εκείνη την ημέρα πρωτοακούστηκε το σύνθημα “σήκωσέ το το γαμ…., δεν μπορώ-δεν μπορώ να περιμένω” (προς χάριν της Εθνικής έγινε “τιμημένο”).

Το Eviateam με αφορμή την έλευση Κούτση στα Ψαχνά, εντόπισε ένα βίντεο με πρόσφατες δηλώσεις του προπονητή του Ηρακλή, για εκείνο τον τελικό.

Ο Κούτσης αναφέρει χαρακτηριστικά “τρέμαμε στην ιδέα, ότι υπήρχε περίπτωση να χάναμε το κύπελλο απ’ τον Άρη μέσα στην Τούμπα. Στην προτελευταία ή στην τελευταία προπόνηση μας επισκέφτηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ. Τότε ακούστηκε κάποιος να λέει “παλικάρια μην αγχώνεστε, αν δεν το σηκώσουμε εμείς, δεν θα το σηκώσει κανένας”.

Προπονητής του ΠΑΟΚ τότε -όπως και τώρα- ήταν ο Άγγελος Αναστασιάδης (προπονητής του Άρη το 2003, ήταν ο Γιώργος Φοιρός που πέρασε απ’ τα Ψαχνά την περίοδο 2011-12).

Σε περίπτωση δε, που ΠΑΟΚ και Ηρακλής Ψαχνών βρούνε …κενή ημερομηνία και αναμετρηθούν σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα, ο Αναστασιάδης θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Κούτση, στη …μάχη των πάγκων.

Αλλά ακόμα κι’ αν δεν γίνει φιλικό, υπάρχει και το κύπελλο. Ποτέ δεν ξέρεις…

Γιάννης Τρυφωνίδης
eviateam

Σχόλια