Επικίνδυνες οι παιδικές χαρές Φωτογραφικό υλικό

Από messapianews
Υπουργική απόφαση, η οποία βγήκε το προηγούμενο διάστημα, ορίζει πως θα πρέπει να είναι οι παιδικές χαρές σε όλη την Ελλάδα, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.
Σύμφωνα με αυτή ορίζεται  πώς πρέπει να είναι η περίφραξη, η είσοδος της παιδικής χαράς, οι οδοί στο εσωτερικό της, ο φωτισμός κτλ. Η παιδική χαρά πρέπει να διαθέτει καθίσματα για τους συνοδούς, βρύση με πόσιμο νερό, σημεία σκίασης προστατευμένα από τον ήλιο και τη βροχή, εξωτερικές και εσωτερικές προσβάσεις για ΑΜΕΑ, καλάθια απορριμμάτων, σήμανση κ.α.

Καμία από τις παραπάνω προδιαγραφές δεν πληρούν οι παιδικές χαρές στον Δήμο μας, όπως έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές, σε ρεπορτάζ που κάνουμε κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα. Πολλές από αυτές είναι πνιγμένες στο χορτάρι, όπου ο κίνδυνος για να υπάρξει κάποιο τσίμπημα από φίδι ή από κάποιο έντομο είναι μεγάλος. Άλλες είναι σπασμένες, πνιγμένες στο σκουπίδι, παρατημένες στο έλεος του Θεού.
Από την μεριά του απερχόμενου Δημάρχου κου Μπουροδήμου δεν έγινε καμία κίνηση ώστε οι παιδικές χαρές να αποκτήσουν και πάλι ζωή από τα παιδιά, χωρίς να υπάρχει ο οιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.
Παρακάτω παρουσιάζουμε φωτογραφικό υλικό από το τελευταίο ρεπορτάζ, που είχαμε κάνει πριν από δύο μήνες στην περιοχή της Τριάδας και οι εικόνες που είχαμε αντικρίσει στις παιδικές χαρές ήταν αποκαλυπτικές.

Σχόλια