Ετοιμαστείτε! Το 2880 η Γη (μάλλον) εξαφανίζεται

Το τέλος του κόσμου αναμένεται να έρθει σε 866 χρόνια από τώρα σύμφωνα με τους επιστήμονες και αν η Γη δεν θα φανεί τυχερή. Κι αυτό γιατί στις 16 Μαρτίου του 2880 ο αστεροειδής 1950 DA έχει μία προς 300 πιθανότητες να χτυπήσει τη Γη και ουσιαστικά να την εξαφανίσει.




Οι πιθανότητες δεν είναι μικρές και παρόλο που μεσολαβούν 35 γενιές μέχρι τότε, οι επιστήμονες μελετούν τον αστεροειδή για να μπορέσουν να αποφύγουν το χειρότερο σενάριο. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι εμφανίζει συμπαγή μορφή και κατά το ταξίδι του δεν διαλύεται, όπως άλλοι.

Επομένως, η καλύτερη λύση, σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, δεν είναι να προκληθεί έκρηξη πάνω του (όπως στην ταινία Αρμαγεδών), αλλά να γίνουν στοχευμένες αλλαγές στην επιφάνειά του, ώστε να αλλάξει αυτή η συμπαγής μορφή του.

Τι πρόκειται να συμβεί αν μέχρι τότε δεν καταφέρουμε να αλλάξουμε τον 1950 DA; Θα χτυπήσει τον πλανήτη μας με ταχύτητα 61.000 χλμ/ ώρα σύγκρουση που ισοδυναμεί με έκρηξη 44.800 μεγατόνων ΤΝΤ. Από αυτή, θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο τσουνάμι που θα αφανίσει κάθε μορφή ζωής στη Γη.

Μέχρι τότε, μπορούμε να κυκλοφορούμε αμέριμνοι...
http://egnomi.gr/article.php?id=51495&category_id=8

Σχόλια