Συνεδρίαση Επιτροπής Διαβούλευσης Διρφύων-Μεσσαπίων

Εχθές πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για να συζητηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2015 και όχι μόνο.
Τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής αφού ευχαρίστησαν το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κο Ψαθά, ο οποίος ορκίζεται την Κυριακή 24 Αυγούστου, αναφέρθηκαν στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ειδικότερα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου. Αναφέρθηκαν στην υδροδότηση και στα διάφορα προβλήματα, αφού μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ούτε και για αυτό το θέμα, όπως και για πολλά άλλα θέματα. Από την μεριά του κου Ψαθά, ειπώθηκε ότι την υδροδότηση θα την αναλάβει ο ίδιος, και θα προσπαθήσει να λύσει τα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.
Σχετικά με την αναφορά για το αστυνομικό τμήμα και για την καθυστέρηση που υπάρχει, ο νέος Δήμαρχος σημείωσε ότι κινείται προς την κατεύθυνση να υπάρξει άμεσα ένα ραντεβού ώστε να δει σε ποιο στάδιο βρίσκεται και τι επρόκειτο να γίνει από εδώ και πέρα.
Για το θέμα των αθιγγάνων και για την έντονη παραβατικότητα την οποία έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα, ο Ψαθάς ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο και ότι ως πολίτες αυτού του Δήμου πέραν από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις, όπως όλοι εμείς.
Αναφέρθηκαν στο θέμα του παραποτάμιου, στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τοπικά διαμερίσματα Άτταλης, Λιμιώνα και άλλων. Ενώ ακούστηκαν και προτάσεις για την ανάδειξη των θαλασσών της περιοχής και την τουριστική ανάπτυξη, κάτι με το οποίο ο κος Ψαθάς συμφωνεί και είναι ένας από τους κυριότερους στόχους του. Επίσης από τον εκπρόσωπο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πισσώνα τέθηκε το ερώτημα κατά πόσο οι πολίτες γνωρίζουν για την ανακύκλωση, και ειδικότερα για το πως μπορούν να διαχωρίζονται τα ανακυκλώσιμα γυαλί, πλαστικό κ.ο.κ.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι παρόντες στην χθεσινή συνεδρίαση ήταν και οι εκπρόσωποι του ΤΕΙ κ.κ. Βραχόπουλος και Παπαδόπουλος, όπου αναφέρθηκαν στα ζητήματα του ΤΕΙ, ενώ όπως έχει και κατά το παρελθόν αναφερθεί, από την πλευρά του Δήμου και του ΤΕΙ θα γίνουν κινήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την ανάδειξή του και την ενσωμάτωσή του στην τοπική κοινωνία. 

Σχόλια