Έρχεται ο Ψαθάς φεύγει ο Μπουροδήμος. Η νέα πενταετία στον Δήμο μας.

Οι μέρες συμπληρώθηκαν και η νέα Δημοτική Αρχή του Γιώργου Ψαθά την Κυριακή 24 Αυγούστου ορκίζεται, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει ουσιαστικά και τυπικά τα καθήκοντά της. Μετά τη νίκη του στις Δημοτικές εκλογές του Ιουνίου ο Ψαθάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης έρχονται στον Δήμο σε μια εποχή που μπροστά απλώνονται σωρεία προβλημάτων, τα οποία συσσωρεύτηκαν αυτά τα 3,5 χρόνια της διοίκησης από την απερχόμενη αρχή Μπουροδήμου.
Άμεσα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Γιώργος Ψαθάς είναι το μεγάλο πρόβλημα της υδροδότησης ιδιαίτερα των Ψαχνών, της Καστέλλας, της Άτταλης αλλά και άλλων τοπικών διαμερισμάτων, πρόβλημα το οποίο χρίζει άμεσης αντιμετώπισης ιδιαίτερα για την έδρα του Δήμου, η οποία και αυτό το καλοκαίρι αντιμετώπισε προβλήματα αλλά ταυτόχρονα κατέρρευσε ο "μύθος" του ότι ο Μπουροδήμος είχε λύσει το πρόβλημα, όπως αποδείχτηκε από τα όσα μέχρι σήμερα όλοι μας βιώνουμε.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο η δημοτική αρχή Ψαθά πρέπει να επισπεύσει είναι αυτός του προγραμματισμού έργων, όπως επίσης και τα οικονομικά του Δήμου, όπου παρά τις διαβεβαιώσεις Μπουροδήμου προεκλογικά, ίσως μπουν σε περιπέτειες, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο που μας έρχεται, καθώς "παίζεται" η οικονομική επιτήρηση του Δήμου για ακόμη μία φορά.
Το ζήτημα των υπαλλήλων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ, το οποίο θα μας απασχολήσει πολύ, καθώς στο ζήτημα αυτό ήδη διέπεται αποσύγχυση έως και "σκοπιμότητες" τολμούμε να πούμε ως προς την επίλυσή του. Και ήδη τα πρώτα σύννεφα συσσωρεύονται από τις συμπεριφορές συγκεκριμένων Δ.Σ. τόσο της αντιπολίτευσης όσο και μεμονωμένων ατόμων της συμπολίτευσης, με το ενδεχόμενο ο Γιώργος Ψαθάς, παρά του ότι ο ίδιος προσωπικά θα επιθυμούσε τη θετική επίλυση και έκβαση του προβλήματος ως προς τους εργαζόμενους, και κάνει ότι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση, να βρεθεί από τις πρώτες ημέρες της δημαρχιακής του θητείας σε "διασταυρούμενα πυρά" τόσο εκ των έξω όσο και εκ των έσω, γεγονός το οποίο θα προσδιορίσει σειρά εξελίξεων τουλάχιστον μέχρι την επερχόμενη άνοιξη στο ζήτημα αυτό.
Άλλα θέματα που έχει μπροστά του ο νέος Δήμαρχος είναι ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, με κορυφαία αυτά της καθαριότητας, η οποία υποβαθμίστηκε συστηματικά τα τελευταία 3,5 χρόνια, της οδοποιίας, η οποία χαρακτηρίζεται από τις πλέον επιβαρυμένες, σε πολλά τοπικά διαμερίσματα, καθώς επίσης και της διάνοιξης του παραποτάμιου δρόμου στα Ψαχνά, γεγονός το οποίο θα αποσυμφορήσει το κέντρο και θα δώσει σοβαρή κυκλοφοριακή λύση στην έδρα του Δήμου.
Δεν λείπουν φυσικά και τα μικρότερα προβλήματα καθημερινότητας, όπως διευθέτηση δημόσιων χώρων, μονοδρομήσεις, δημιουργία πεζόδρομων, ανάπλαση παιδικών χαρών, πλατειών κ.ο.κ.
Αυτό το οποίο είναι δεδομένο, είναι ότι ως Δήμαρχος ο Ψαθάς, θα έχει την απαιτούμενη ανοχή και πίστωση χρόνου προκειμένου να δούμε την διοίκηση αλλά και την διαχείριση την οποία θα ασκήσει στον Δήμο μας, μιας και συνεπικουρούμενος στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών από τη στήριξη αλλά και τους ψήφους, όπως αποδείχτηκε, της ελάσσονος αντιπολίτευσης, έχουν δημιουργηθεί εκείνα τα δεδομένα, τα οποία επιβάλλουν την πίστωση χρόνου που πιο πάνω αναφέραμε.
Ταυτόχρονα με την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής κλείνει ένας 20ετής κύκλος συνεχούς παρουσίας στην Τ.Α. από την θέση του Δημάρχου για τον απερχόμενο Δήμαρχο Γιάννη Μπουροδήμο. Ο Δήμαρχος Διρφύων και από το 2010 Δήμαρχος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων τον φετινό Ιούνιο με ισχυρή λαϊκή εντολή πέρασε στην αντιπολίτευση του Δήμου μας. Ο Μπουροδήμος ηττήθηκε "φυσιολογικά" μιας και η θητεία του στον Δήμο μας τα τελευταία 3,5 χρόνια αποδείχθηκε προβληματική και ταυτόχρονα από έλλειψη έργου σε όλα σχεδόν τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας. Ο Μπουροδήμος φθάρηκε και βάση της φθοράς του υπήρξε η νοοτροπία του σε σχέση με την διοίκηση αλλά και η στάση την οποία επέδειξε απέναντι σε προβλήματα που ιδιαίτερα αντιμετώπιζε τα Δ.Δ. της Μεσσαπίας και η έδρα του Δήμου τα Ψαχνά. Ο "αποκλεισμός" των Ψαχνών και της τοπικής κοινωνίας από έργα υποδομών και επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας σε συνδυασμό με μία συμπεριφορά στα όρια της αλαζονείας, της μη τοποθέτησης κατάλληλων προσώπων σε θέσεις, αλλά και τις επιλογής για συνεργασία με τον "υπαρκτό παραγοντισμό" έφεραν τους πολίτες στο σημείο πολύ νωρίς να στραφούν εναντίον του καθώς ποτέ άλλοτε δεν είχαν νιώσει τόσο πολύ αποκλεισμένοι απ' όλες τις προηγούμενες αρχές που είχαν διοικήσει τον Δήμο μας.
Ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η στάση την οποία στήριξε στο ζήτημα του ΤΕΙ, ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση που προέκυψε από το 2011 και μετά και το γεγονός ότι αντί να σταθεί πρωτεργάτης και αρωγός στα όσα η τοπική κοινωνία υπερασπιζόταν (όπως είχε κάνει η Δημοτική Αρχή Μπαζώτη σε ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν), ο ίδιος και οι συν αυτώ αντιδήμαρχοι και Δ.Σ. λειτούργησα με κομματική πειθαρχία, γεγονός το οποίο κατά την εκλογική διαδικασία του περασμένου Ιουνίου το πλήρωσαν στην κάλπη.
Σε ότι αφορά το έργο του, που αφήνει πίσω του και παρά τα όσα πρόβαλλε προεκλογικά, και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τη Μεσσαπία, υπολείπεται κατά πολύ όλων των προκατόχων του μιας και οτιδήποτε προγραμμάτισε είτε δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη είτε δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση με κορυφαίο ζήτημα αυτό του νερού, το οποίο εκ των υστέρων και μετά την ήττα του αποδείχθηκε περισσότερο ως προεκλογικό "πυροτέχνημα" παρά ως ουσιαστικό έργο για τους πολίτες.
Περνάει λοιπόν στην αντιπολίτευση δικαίως. Και παρά τα όσα κύκλοι φίλα προσκείμενοι προς αυτόν διαδίδουν, το "ζήτημα  " περί επαναφοράς του στον Δήμο μας, έγκειται αποκλειστικά στον τρόπο με τον οποίο θα διοικήσει ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς.
Σε κάθε περίπτωση αυτή η πενταετία θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς μια νέα δημοτική αρχή έρχεται, ένα νέο δημοτικό συμβούλιο προκύπτει, ανανεωμένο τουλάχιστον κατά 70% αλλά και το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος Μεσσπαίων Αντώνης Μπαζώτης επιστρέφει (εκτός απρόοπτου) στο Δ.Σ. του Δήμου μας, τουλάχιστον δημοσιογραφικά, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για τα όσα θα συζητηθούν, θα προγραμματιστούν και θα υλοποιηθούν αυτή την πενταετία.
Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία, απ' όποια θέση, και να τους πούμε ότι θα είμαστε εκεί για να καταγράφουμε και να ενημερώνουμε για τα δρώμενα και τις αποφάσεις τους, τους πολίτες του Δήμου μας.
"Ας αρχίσουν οι χοροί...." 

Σχόλια