Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή και Α.Ο.Χανιά – Άλιμος στο Κύπελλο

Mε τον Ηρακλή Ψαχνών κληρώθηκε η Επισκοπή και με τον Αλιμο ο Α.Ο.Χανιά στην 1η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος μέσα από διπλά παιχνίδια, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας.
Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο 28-30 Αυγούστου, ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν το τριήμερο 12-14 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Νότιος όμιλος
Χανιά-Άλιμος
Αχαρναϊκός-Φωστήρας
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή
Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης
Παναχαϊκή-Πανηλειακός
Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος
ΑΕΚ-Φωκικός
Βόρειος όμιλος
Ηρακλής-Λαμία
Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Γαζώρου
ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου
Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας
Πιερικός-Τύρναβος
Απόλλων 1926-Άρης
Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος
* Οι ομάδες που κληρώθηκαν πρώτες δίνουν τα πρώτα ματς στην έδρα τους. Οι οριστικές ημερομηνίες των αγώνων θα προκύψουν μετά από σύσκεψη που θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες με τον OTE TV που έχει τα δικαιώματα της διοργάνωσης.
* Η διαδικασία της κλήρωσης καθυστέρησε να αρχίσει καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου υπέβαλε αίτημα για μη συμμετοχή της ΑΕΛ. Εν τέλει οι “βυσσινί” συμμετείχαν στην κλήρωση και η κληρωτίδα τους έφερε απέναντι στους ερυθρόλευκους του Βόλου.
Ένα τελείως διαφορετικό κύπελλο Ελλάδας
Νέο ενδιαφέρον θα έχει το εφετινό Κύπελλο Ελλάδας και ας ελπίσουμε ότι το εντελώς νέο σύστημα διεξαγωγής του θα προσφέρει την αναβάθμιση του θεσμού που επιδιώκει η ΕΠΟ.
Περισσότερα ματς, οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων (τρεις αγωνιστικές) στη β” φάση, κλήρωση με βαθμολογικά κριτήρια και διαχωρισμό με γκρουπ δυναμικότητας στη γ” φάση, είναι τα σημαντικότερα στοιχεία του “νέου Κυπέλλου”.
Η διοργάνωση θα αρχίσει στις 28 Αυγούστου. Στην πρώτη φάση παίρνουν μέρος μόνο οι ομάδες της Football League που θα δώσουν διπλούς αγώνες.
Στη δεύτερη φάση θα υπάρξει σύστημα με οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων από τις οποίες οι δύο θα προέρχονται από τη Super League (χωρισμένες ανάλογα με τη θέση που τερμάτισαν στο περυσινό πρωτάθλημα) και οι άλλες δύο από τη Football League.
Οι δύο πρώτες ομάδες, έπειτα από μονούς αγώνες, θα περάσουν στην επόμενη φάση. Στη φάση των “16″ όσες ομάδες τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις του ομίλου θα παίξουν με όσες τερμάτισαν στη δεύτερη θέση με το δεύτερο αγώνα να γίνεται στην έδρα του “ισχυρού”.
Οι επόμενες δύο φάσεις θα γίνουν επίσης με διπλούς αγώνες. Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, εκτός αν, όπως αναφέρει η προκήρυξη, “υφίσταται ανωτέρα βία”! Η ανωτέρα βία θα έχει προφανώς να κάνει με την πιθανότητα επεισοδίων.
http://www.athleticradio.gr/football-league/322006-hraklis-psachnon-episkopi-kai-a-o-xania-alimos-sto-kupello

Σχόλια