Καθαρισμός πεζόδρομου Μακρυγιάννη. Έδωσαν το παράδειγμα τα παιδιά σ” εμάς τους μεγάλους Φωτογραφικό υλικό

ιο επίκαιρο παρά ποτέ, αυτό που λέει ο Σαββόπουλος στους στίχους του «πως να κρυφτείς απ” τα παιδιά αφού αυτά τα ξέρουν όλα». Πως να κρυφτούμε λοιπόν από τα παιδιά εμείς οι μεγάλοι, όταν αυτά γνωρίζουν πιο είναι το καλό, το σωστό και το ωραίο. Μικροί μαθητές, οι οποίοι παίζουν σε μία γειτονιά των Ψαχνών και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο που ενώνει την οδό Μακρυγιάννη με την οδό Μακεδονομάχων, ανέλαβαν πρωτοβουλία προχθές από μόνα τους χωρίς την καθοδήγηση ούτε καν των γονιών τους, να καθαρίσουν τον πεζόδρομο που παίζουν αλλά και το διπλανό οικόπεδο από τα πολλά σκουπίδια που ήταν πεταμένα σε αυτά αλλά και να κόψουν τα χόρτα. Οι μαθητές ανέλαβαν δράση ως ομάδα παίρνοντας σακούλες απορριμμάτων, φτυάρια, τσουγκράνες και γάντια και από προχθές καθάρισαν από πολλά σκουπίδια το χώρο που έπαιζαν.

Τι πιο ωραίο να δέχεσαι ένα τηλεφώνημα από μικρό παιδί και όταν φτάνεις εκεί να βλέπεις την οργάνωση και το μεράκι να γίνονται πράξη. Έτσι οι μικροί μαθητές ανέλαβαν δράση δίνοντας ένα μήνυμα σε όλη την πόλη των Ψαχνών, ότι αν δεν κάνουμε κάτι μόνοι μας, μην περιμένουμε να μας το κάνει η πολιτεία και μόνο.
όπως μας είπαν δεν άντεχαν ο χώρος που παίζουν να έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, λόγω της ασυδοσίας αλλά και της ανεγκεφαλιάς κάποιων, οι οποίοι διέρχονται από το σημείο και όπως φαίνεται έβρισκαν πολύ εύκολο το να πετούν τα πλαστικά μπουκάλια, τα κουτιά από τα τσιγάρα τους ή οτιδήποτε άλλο τόσο στον πεζόδρομο όσο και στο διπλανό οικόπεδο. Σε αυτά τα παιδιά αξίζουν πολλά μπράβο. Αξίζουν όμως πολλά μπράβο και στους γονείς τους μιας και τίποτα δεν είναι τυχαίο όπως και σε προηγούμενο ρεπορτάζ είπαμε. Την ώρα που κάποιοι βλέπουν αυτόν τον πεζόδρομο ως ένα απόμερο σημείο, την ώρα που σε αυτόν παρκάρουν αυτοκίνητα παράνομα, την ώρα που για κάποιους αποτελεί τον μεγάλο κάδο απορριμμάτων, αυτά τα παιδιά φώναξαν δυνατά με την δράση τους ότι ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι σεβασμός και προς αυτά τα ίδια, τα οποία καθημερινά εκεί περνούν τις ώρες τους παίζοντας και συζητώντας και κάποιοι δεν σέβονταν αυτό τους το δικαίωμα. Το eviawelle με χαρά προβάλλει φωτογραφικό υλικό από την δράση τους, χωρίς να προβάλλει τα πρόσωπά τους και τα ονόματά τους σεβόμενο την ηλικία τους και ευχόμαστε το παράδειγμά τους, γιατί για παράδειγμα πρόκειται, να το ακολουθήσουν και άλλα παιδιά στις δικές τους γειτονιές, στο δικό τους χώρο παιχνιδιού, περνώντας το μήνυμα ότι πέρα από την καθαριότητα, η οποία είναι επιβεβλημένη σε όλους μας, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να στερούμε στα παιδιά μας τους χώρους που αυτά έχουν δικαίωμα να παίζουν και περνούν ξέγνοιαστα τις ώρες τους εκτός σχολείου. Εμείς και πάλι να πούμε συγχαρητήρια και ευχόμαστε να υιοθετηθεί από το σύνολο των μαθητών αλλά πολύ περισσότερο από τους μεγάλους οι οποίοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν γύρω μας.

 HPIM2356 HPIM2357 HPIM2358 HPIM2359 HPIM2360 HPIM2361 HPIM2362

Σχόλια