Αίσχος και ντροπή! Το κακοποίησαν μέχρι θανάτου με την αδιαφορία τους



Μέσα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Φλώρινας αφημένο στη μοίρα του ήταν το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς κανείς να του δίνει σημασία, ενώ αργοπέθαινε.

To τρίχωμα του ζώου ήταν πια μια πανωπλία λάσπης και ούρων.


Το σκυλί ανήκε σε κάτοικο του χωριού Σκοπιά ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες κάλεσε τον μοναδικό υπάλληλο του Δημοτικού Κυνοκομείου Φλώρινας – για να παραλάβει το ζώο – που ο ίδιος είχε εξαθλιώσει αφήνοντας σαν πατσαβούρι να πεθαίνει χωρίς ίχνος φροντίδας στην αυλή του.

Ο κ. Βασίλης είναι ο μοναδικός, που εργάζεται και μάλιστα χωρίς σύμβαση στο κατ’ επίφαση Δημοτικό Κυνοκομείο, παρέλαβε το σκυλί και δεν μπήκε στον κόπο να κάνει καταγγελία εις βάρος του βασανιστή του σκύλου. Αφού το πήρε απλά το παράτησε μαζί με τα άλλα ζώα που ζουν εκεί έγκλειστα στο κυνοκομείο κοντά στη χωματερή.

Τη περασμένη Κυριακή μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Φλώρινας «Η Πατούσα», που πήγαν στον χώρο βρήκαν τυχαία το ζώο να αργοπεθαίνει. Η πρόεδρος του σωματείου Έλλη Μωυσιάδου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι το ζώο ήταν παγωμένο καθώς κατουρούσε πάνω του και το βρεγμένο τρίχωμα του επιδείνωνε την κατάσταση του.

Το μετέφερε την ίδια μέρα στο κτηνιατρείο της Χριστίνας Μαυρίδου και εκεί αφού πρώτα το κούρεψαν προσπάθησαν να το ζεστάνουν καθώς έτρεμε. Λίγες ώρες αργότερα – το πρωί της Δευτέρας – το δύστυχο πλάσμα εξέπνευσε.

Η κα Μωυσίαδου μας είπε ότι σκοπεύει να καταθέσει καταγγελία εις βάρος του ιδιοκτήτη του ζώου καθώς βασάνισε με την αδιαφορία του τόσο πολύ αυτό το πλάσμα.

Το γεγονός ότι ο υπάλληλος του Δημοτικού Κυνοκομείου Φλώρινας δεν έκανε εξ αρχής καταγγελία για την κακοποίηση του ζώου στην Αστυνομία αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για τα ζώα αλλά και την αδιαφορία που επιδεικνύει ο Δήμος Φλώρινας για όσα διαδραματίζονται στο κυνοκομείο το οποίο όπως πολλές φορές έχουμε πει είναι ένα κρεματόριο για τα αδέσποτα.

Εδώ και χρόνια γράφουμε για τα εγκλήματα που συμβαίνουν εκεί μέσα αλλά ελάχιστοι συγκινούνται!

www.zoosos.gr

ΥΓ: Αγαπητοί φίλοι εκεί στο κυνοκομείο τα σκυλάκια δεν είναι ούτε πατσαβούρια ούτε αντικείμενα για πέταμα. Είναι όντα με ψυχές και με συναισθήματα. Πότε θα το πάρετε χαμπάρι επιτέλους; Πότε θα γίνετε άνθρωποι; Έλεος βρεεεεεεεεε!!!!!!!!!! Έεεεεεελεεεεεοοοοος!!!!!!

Σχόλια