Μήνας των ελληνικών ο Μάρτιος στην Αυστραλία

Φιλόδοξη πρωτοβουλία που θα εάν πάρει σάρκα και οστά θα φέρει την Ελλάδα σε εκατομμύρια σπίτια στην Αυστραλία, ενώ δεν αποκλείεται να βρει μιμητές και σε άλλες χώρες, προωθεί γνωστός ομογενής με στόχο τη διατήρηση και την μετάδοση της ελληνικής γλώσσας.


Ο Σάκης Ζαφειρόπουλος, που στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εβδομάδας, δήμαρχος Φίτζροϊ, διευθυντής του υπουργείου Μετανάστευσης, διευθυντής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας SBS και είναι ο σημερινός πρόεδρος της «Φροντίδας» και του Καναλιού 31, σκέφτηκε ότι ο Μάρτιος είναι ο πλέον κατάλληλος μήνας για να προωθηθεί η ελληνική γλώσσα.

Έτσι προτείνει να καθιερωθεί στην Αυστραλία ως ο μήνας που θα μιλούν ελληνικά όχι μόνο οι ομογενείς αλλά όλοι! Ελληνικά στα σπίτια, τις επιχειρήσεις, τα σχολεία, τις ομογενειακές οργανώσεις. Παντού!

Η επιλογή του Μαρτίου δεν είναι τυχαία. Τον επέλεξε επειδή τιμάται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και γιατί διοργανώνονται ελληνικά φεστιβάλ σε όλη τη χώρα.

Όπως ήταν φυσικό η ιδέα του είχε μεγάλη απήχηση. Την αγκάλιασαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο διευθυντής του κολεγίου «Όμηρος» Τάσος Δουβαρτζίδης ενώ την προβολή της ανέβαλε μεταξύ άλλων η ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Το περιεχόμενο της καμπάνιας Speak Greek in March (Μιλήστε Ελληνικά τον Μάρτιο) αναμένεται να οριστικοποιηθεί στις αρχές του 2015.
pontos-news.gr

Σχόλια