Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο Ιωάννης Μάνος. Φωτογραφικό Υλικό

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Ιωάννου του Προδρόμου στην τοπική κοινότητα του Σταυρού όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήχε στην Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και αρκετών Κληρικών και πλήθους ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι γέμισαν τον Ι. Ναό και τον προαύλιο χώρο Του.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε και το μυστήριον της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του εκ Χαλκίδος 28ετους κ. Ιωάννου Μάνου, εγγάμου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, κατόχου μουσικής παιδείας και ιεροψάλτου κατά τα τελευταία έτη στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών.
Στην προσφώνησή του πριν τη Χειροτονία του, με συγκινητικό τρόπο εξέφρασε τη χαρά του που το παιδικό του όνειρο εκπληρώθηκε, ενώ ευχαρίστησε όλους εκείνους (Ιερείς, τον πνευματικό του Πρεσβ. Αντώνιο Ρίζο, οικογένεια, την σύζυγό του και πρώτον απ” όλους τον Σεβασμιώτατο), που τον στήριξαν και του προσέφεραν την αγάπη τους μέχρι να φθάσει στην Ιερωσύνη.
Ομιλώντας ο Σεβασμιώτατος, κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να τρέχει μετά χαράς στην διακονία του λαού του Θεού και να μην αμελεί να καλεί τους ανθρώπους στη Χαρά του Μεγάλου Δείπνου της Βασιλείας του Θεού. Εν΄αναφέρθηκε και στην σημερινή ευαγγελική περικοπή.
Λίγο πριν το τέλος της Θεάς Λειτουργίας ο απερχόμενος εφημέριος του ναού πατήρ Αθανάσιος Γραμματικόγιαννης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την στήριξη και την αγάπη που του έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την αγάπη που δείχνει ο μητροπολίτης καθημερινώς για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου φυλής, χρώματος και όχι μόνο πόσο μάλλον για τα πνευματικά του παιδιά και τους συνεργάτες του. Ο πατήρ Αθανάσιος έκανε ένα δώρο στον μητροπολίτη ως ένδειξη αγάπης.
Ο μητροπολίτης με την σειρά του ευχαρίστησε τον πατέρα Αθανάσιο αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία και ειδικότερα τα μικρά παιδιά της τοπικής κοινότητας όπου πρωί-πρωί περίμεναν τον μητροπολίτη στον αύλειο χώρο της εκκλησίας όπου του προσέφεραν λουλούδια.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA  HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA

Σχόλια