Μια εφαρμογή στο κινητό συνδέει τους αγρότες με τους τουρίστες

elliniko-proino
Καινοτόμα εφαρμογή μέσω της οποίας έρχονται σε επαφή οι τουρίστες της Κρήτης με τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων του νησιού παρουσίασαν φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν να καταχωρούν σε web site τα προϊόντα τους, τους τόπους διαμονής και γενικά τα στοιχεία τους. Οι τουρίστες μέσω smartphone θα μπορούν να «κατεβάζουν» τη συγκεκριμένη εφαρμογή για να συναντούν τους ίδιους τους παραγωγούς, να τους επισκέπτονται και να αγοράζουν απευθείας αγροτικά προϊόντα. Η καινοτόμα ενέργεια φέρνει πιο κοντά τους τουρίστες με τον αγροτουρισμό και γενικότερα με την ενδοχώρα του νησιού, καθώς θα μπορούν να επισκέπτονται χωριά και να κόβουν οι ίδιοι τα προϊόντα που θα καταναλώνουν. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναμένεται να παρουσιάζει και άλλες ομορφιές από την ενδοχώρα της Κρήτης που θα αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Πιλοτικά θα εφαρμοστεί στη Μεγαλόνησο, για να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Η εφαρμογή είναι ένα από τα δώδεκα σχέδια δράσης που προκρίθηκαν, για τρίτη χρονιά, από τις υποτροφίες Αγγελοπούλου CGIU για το 2015. Το πρόγραμμα φέρνει τους φοιτητές που καταθέτουν τεκμηριωμένα σχέδια σε επαφή με την εμπειρία του “Clinton Global Initiative University” και στηρίζει τις δράσεις κάθε σχεδίου με ποσό μέχρι 10.000 ευρώ.
Η ιδέα της εφαρμογής παροχής πληροφοριών για αγροτικά προϊόντα της Κρήτης σε επισκέπτες του νησιού αναπτύχθηκε από τους φοιτητές στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης Μάριο Καστρινάκη και Κωνσταντίνο Ιορδάνου σε συνεργασία με τον Σπύρο Δασκαλάκη μεταπτυχιακό φοιτητή του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Πατρίς

Σχόλια