Οινοτουρισμός στην Εύβοια και στη Σκύρο

wine_tourism
Στην περιφερειακή ενότητα (νομό) Εύβοιας το οινοτουριστικό ενδιαφέρον ξεκινά από το ηπειρωτικό τμήμα στη Ριτσώνα Αυλίδας και συνεχίζει στην κεντρική Εύβοια στην περιοχή του Ληλάντιου πεδίου και στη νότια Εύβοια στην Κάρυστο και το Μαρμάρι, όπου οι οινόφιλοι θα ανακαλύψουν τα όχι πολύ γνωστά κρασιά της Καρυστίας.

Τελευταία, υπάρχει έντονη οινική δραστηριότητα στη βόρεια Εύβοια στην Αιδηψό και την Ιστιαία.
Από το 2009, ο αμπελώνας της Εύβοιας παράγει τους οίνους ΠΓΕ Εύβοια (Τοπικός Οίνος Εύβοιας). Προϋπήρχαν, όμως, οι οίνοι ΠΓΕ Ριτσώνα Αυλίδας (Τοπικός Οίνος Ριτσώνας Αυλίδας), ΠΓΕ Ληλάντιο Πεδίο (Τοπικός Οίνος Ληλάντιου Πεδίου) και
ΠΓΕ Κάρυστος (Τοπικός Οίνος Καρύστου ή Καρυστινός Τοπικός Οίνος).
Όλες αυτές οι εξελίξεις έχουν αυξήσει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για οινοτουρισμό στην Εύβοια. Οι δρόμοι του κρασιού της Εύβοιας περιλαμβάνουν 3 διαδρομές: στη βόρεια Εύβοια τη διαδρομή του κρασιού του Τελέθριου, στην κεντρική Εύβοια τη διαδρομή του κρασιού της Δίρφης και στη νότια Εύβοια τη διαδρομή του κρασιού της Όχης.
Η πύλη της Εύβοιας Χαλκίδα (πρόσβαση από τη νέα γέφυρα) είναι ούτως ή άλλως δημοφιλής προορισμός αλλά θα περάσετε από εκεί στο δρόμο σας προς
Κύμη και Σκύρο στις οποίες θα βρείτε εμφιαλωμένα κρασιά από μαυροκουντούρα Κύμης (κλώνος της μανδηλαριάς) σε στυλ παραδοσιακό.
Δείτε μια πειραματική προσπάθεια εμφιάλωσης κρασιού στη Σκύρο στο Γεωτρόπιο τεύχος 465.
http://winesurveyor.weebly.com/tour1605.html

Σχόλια