Την Παρασκευή η κηδεία του Μητροπολίτου Βρυξελλών στη Στυλίδα


Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Στυλίδα θα γίνει την Παρασκευή η κηδεία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας Μάξιμου, ενώ θα ακολουθήσει η ταφή στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου, που βρίσκεται στην περιοχή της Στυλίδας.

Ο Θεοφιλέστατος γεννήθηκε στην Στυλίδα την 30η Σεπτεμβρίου του 1935. Διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Στυλίδος. Σπούδασε τρία έτη στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή της Χαλκής, αποφοιτήσας το έτος 1958. Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής, το έτος 1958. Από του Δεκεμβρίου 1958, υπηρέτησε ως ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ροττερνταμ Ολλανδίας μέχρι της εκλογής του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευμενείας, χειροτονηθείς την 11 Δεκεμβρίου 1977. Από την 1η Απριλίου 1997, εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες ως Βοηθός Επίσκοπος όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλη την επικράτεια της Ιεράς Μητροπόλεως μέχρι και της κοιμήσεώς του.
Ακολουθεί κείμενο του κου Γιώργου Γεωργίου:
"Ημουν παρών σήμερα στην εξόδιο ακολουθία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Βρυξέλλες όπου υπηρέτησε ο Θεοφιλέστατος για δεκαετίες ως Βοηθός Επίσκοπος. Τον αποκαλούσα Επίσκοπο του λαού γιατί ήταν τόσο ανθρώπινος, και κοντά στον καθένα μας με αδαμάντινο χαρακτήρα, ευσέβεια και προσήνεια. Αφουγκράζονταν τις ανησυχίες, τους πόνους και τα βάσανα και τα έκανε δικά του. Είχε έναν παρηγηρητικό λόγο για όλους. Εκλεισε τα μάτια του μόνος και δεν ζήτησε ούτε ένα ποτήρι νερό για βοήθεια. Χιλιάδες Ελλήνων μεταναστών, ανθρωποι απλοί του λαού, ως και ανθρακωρύχοι εδώ στο Βέλγιο πέρασαν από την πόρτα του ζητώντας την βοήθεια και αυτός την πρόσφερε πάντα απλόχερα. Τέτοιοι Επίσκοποι τιμούν την Ορθοδοξία και την Ελλάδα και είναι μεγάλη Ευλογία που τον γνώρισα. Κατάμεστη η Μητρόπολη των Βρυξελλών από απλό κόσμο που ήρθαν και από Ολλανδία και Λουξεμβούργο που υπηρέτησε, να τον αποχαιρετίσουν. Η γενέτειρά του η Στυλίδα τον περιμένει την Παρασκευή για να τον αγγαλιάσει για πάντα !!! Αιώνια να είναι η Μνήμη του και η Ευλογία Του ας μας σκέπει !

Σχόλια