Αρχιεπίσκοπος στο Νίγηρα: «Πρέπει να ανακατασκευάσουμε και τις καρδιές και τα μυαλά εκτός από τις καμένες εκκλησίες»


Ο αρχιεπίσκοπος του Νίγηρα δήλωσε πως η Εκκλησία δεν πρέπει απλώς να ξαναχτίσει τις εκκλησίες που καταστράφηκαν στις διαμαρτυρίες ενάντια στο Γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, αλλά και "οι καρδιές και τα μυαλά" πρέπει επίσης να ανακατασκευαστούν!


Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στην πόλη Ζίντερ στις 16 Ιανουαρίου, πριν εξαπλωθουν σε πολλές άλλες πόλεις την επόμενη ημέρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Νιαμέι. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και εκκλησίες πυρπολήθηκαν, ενώ πολλές καταστράφηκαν ολοσχερώς.Το World Watch Monitor ανέφερε ότι 70 εκκλησίες έχουν καταστραφεί, μολονότι οι αστυνομικές αρχές του Νίγηρα ανέφεραν μόνο 45.

"Πρέπει τώρα να ανακατασκευάσουμε τις καρδιές και τα μυαλά που είναι βαθιά σημαδεμένα από αυτά τα γεγονότα και να ανανεώσουμε τους φιλικούς δεσμούς που είχαμε πάντα με τη μουσουλμανική κοινότητα" είπε ο Αρχιεπίσκοπος Michel Cartateguy της Νιαμέι στην Καθολική υπηρεσία News Service.

Οι διαμαρτυρίες υποτίθεται ότι ήταν μια απάντηση στην έκδοση του πρώτου περιοδικού Charlie Hebdo μετά τις επιθέσεις της γραφεία στο Παρίσι στις 7 Ιανουαρίου...
Αγιορείτικο Βήμα

Σχόλια