Κοινωνικό έργο ενοριών του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

trofima-1
Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο των ενοριών της πόλης των Ψαχνών  για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης είναι πολύ μεγάλο.  Πέραν από το ποιμαντικό τους έργο οι ιερείς της πρωτεύουσας του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων αλλά και όλων των ενοριών του Δήμου, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Μοιράζουν καθ” όλη την διάρκεια της χρονιάς τρόφιμα σε συνανθρώπους μας, που δεν μπορούν λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω των διάφορων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν να αγοράσουν ούτε καν τα τρόφιμα για τους ιδίους αλλά και για τις οικογένειές τους. Σε κάποιες εκ των περιπτώσεων τόσο οι ιερείς όσο και άνθρωποι της Εκκλησίας προσφέρουν από τον οβολό τους αλλά και από το υστέρημά τους για να μπορέσουν να προσφερθούν τα τρόφιμα στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πέραν των παραπάνω υπάρχουν και φιλόπτωχα όπου μαζεύουν είδη ρουχισμού και όχι μόνο που δίδονται στους ανήμπορους πολίτες. Όλα αυτά βέβαια γίνονται με την βοήθεια τόσο συγκεκριμένων επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών της ευρύτερης περιοχής αλλά και μέσω των ιερέων και των πιστών όλων των ενοριών του Δήμου και της εκάστοτε ενορίας ξεχωριστά.
Βέβαια από μόνες τους οι ενορίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας, για αυτό θα πρέπει και η Πολιτεία να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Σε ότι αφορά τον Δήμο και ειδικότερα την ΔΙΚΑΔΗΜΕ έχουν γίνει κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση με την συλλογή τροφίμων τόσο στην πόλη των Ψαχνών αλλά και των Καθενών, αλλά θα πρέπει στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση τόσο από τον ίδιο όσο και απ” όλους τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
eviawelle

Σχόλια