Στην Ευρώπη κρατούν τα θρησκευτικά, εμείς; Άρθρο μου στο eviawelle

Ούτε δύο μέρες δεν είναι ακόμα στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας και ήδη φαίνονται ένα-ένα τα σημάδια πλήρης αποθρησκειοποίησης του κράτους, με πρώτο τον πολιτικό όρκο και τώρα την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

 Με νέα εγκύκλιο, λοιπόν, που αποστέλλεται σε όλες τις αρμόδιες Διευθύνσεις ορίζονται οι προϋποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών.
 Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χορηγείται ύστερα από Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986, του ίδιου του μαθητή (αν είναι ενήλικος) ή και των δύο γονέων του (αν είναι ανήλικος), στην οποία θα αναφέρεται ότι ο μαθητής δεν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, χωρίς να είναι υποχρεωτική η αναφορά του θρησκεύματος στο οποίο ανήκει, εκτός αν το επιθυμεί.

 Για να δούμε τι άλλο θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα…

Υποσημείωσή μου: Το επόμενο βήμα απ' ότι καταλαβαίνετε είναι να ξεκινήσει η απαλλαγή και στα μαθήματα ιστορίας αλλά και της Νεοελληνικής γλώσσας.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε ένα άρθρο της καθημερινής που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, το οποίο αναφέρει ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. διδάσκεται κανονικά το μάθημα των θρησκευτικών.
Όπως αναφέρει το άρθρο σε 22 από τις 29 ευρωπαϊκές χώρες το μάθημα διδάσκεται με ομολογιακό (κατηχητικό) τρόπο, ενώ μόνον σε 7 προτιμάται ο θρησκειολογικός και συγκεκριμένα στις: Αγγλία, Δανία, Εσθονία, Ουαλλία, Σκωτία, Σλοβενία και Σουηδία.

Το ομολογιακό μάθημα απευθύνεται καταρχήν σε μέλη της θρησκευτικής κοινότητας με σκοπό να τους διδάξει την αλήθεια του δόγματος, όπως η ίδια το αντιλαμβάνεται, ενώ το θρησκειολογικό αποτελεί ουδετερόθρησκη επιστημονική προσέγγιση.
Μία κίνηση από τη νυν κυβέρνηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών και κατ' επέκταση, όπως μπορούμε να φανταστούμε, την κατάργηση του μαθήματος θα φέρει μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την κοινωνία όσο και από την μεριά της Εκκλησίας και όχι μόνο.
Θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να κατανοήσει ότι με τέτοιες κινήσεις οδηγεί στην αποθρησκειοποίηση της χώρας και των Ελλήνων. Μια πολύ αρνητική κίνηση


Σχόλια