Συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στο χθεσινό Δ.Σ

tourismoskoinonia_clip_image002
Ένα από τα θέματα όπου συζητήθηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το οποίο είναι πολύ σοβαρό είναι η τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων. Το θέμα εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κος Νίκος Χασάνδρας ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα τουριστικής προβολής του τόπου μας. Αναφέρθηκε στην καταγραφή των πολιτιστικών, θρησκευτικών και φυσικών μνημείων του Δήμου για την ανάπτυξη του πολιτιστικού, θρησκευτικού αλλά και φυσιολατρικού και όχι μόνο τουρισμού της περιοχής. Αναφέρθηκε στην ανανέωση της ιστοσελίδας αλλά και στην δημιουργία ηλεκτρονικού και έντυπου οδηγού στους οποίους θα προβάλλονται αναλυτικά όλα τα τοπικά διαμερίσματα, το καθένα ξεχωριστά τα ήθη του, τα έθιμά του, οι παραδόσεις, πολιτιστικά στοιχεία, μνημεία της περιοχής, παραλίες, εστίαση κ.ο.κ.
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να αναφέρουμε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεσή μας, θα υπάρξει ανανέωση και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Στην ιστοσελίδα του Δήμου και ειδικότερα στις κατηγορίες Αθλητισμό, Πολιτισμό, Εκδηλώσεις αναφέρθηκε και ο πρώην αντινομάρχης κος Καρλής ο οποίος ήταν παρών στην χθεσινή συνεδρίαση και ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες κατηγορίες είναι εδώ και 4,5 χρόνια υπό κατασκευή δίχως να περιέχουν υλικό μέσα ή υπάρχει υλικό μόνο από τον πρώην Δήμο Μεσσαπίων. Βέβαια όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω όλο το πρόγραμμα για την τουριστική προβολή, όπου περιλαμβάνεται και η ιστοσελίδα θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο.
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κάθε Δημότης μπορεί να βοηθήσει στον εμπλουτισμό του σχεδιασμού αυτού με φωτογραφικό υλικό και βίντεο που σχετίζεται με τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου, ήθη, έθιμα, παραδόσεις, μνημεία, εκδηλώσεις κ.ο.κ.

Σχόλια