Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ορχήστρας των νέων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας για την 25η Μαρτίου

Την Κυριακή 22 Μαρτίου το αποόγευμα στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στο γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.
Εκδήλωση της ορχήστρας των νέων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας για την 25η Μαρτίου
Εκδήλωση της ορχήστρας των νέων της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας για την 25η Μαρτίου
Στην Εκδήλωση παρουσιάσθηκαν γνωστές μελωδίες Ελλήνων συνθετών, τραγούδια από τη Δημοτική μουσική μας παράδοση και χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, το οποίο ιδιαιτέρως εντυπωσίασε όλους τους παρευρεθέντες στην Εκδήλωση, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ασημίνα Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδος κ. Γεώργιος Γιαννούκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι της Χαλκιδος, ο Πρόεδρος του Τ. Συμβουλίου Φύλλων κ. Γεώργιος Καρβελάς, ο εκπρόσωπος του Διοικητού της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, ο τ. Βουλευτής και Ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός κ.ά.
Επίκαιρα και εξαιρετικά μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος Ευσταθίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος και Διευθυντής του Ορφανοτροφείου της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το θαύμα του Ευαγγελισμού και το θαύμα της Απελευθέρωσης της Πατρίδος μας, ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς.
Ο λόγος του π. Νικηφόρου υπήρξε αφυπνιστικός και καρδιακός, γεμάτος από το «απροσκύνητο ήθος» των μαρτύρων και των Ηρώων του Γένους μας και γι’  αυτό καταχειροκροτήθηκε από τα παιδιά και όλο το ακροατήριο.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο εκπροσωπών τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ευρισκόμενο μετά του Πρωτοσυγκέλλου του Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου στην Κρήτη, όπου μετέφερε προς προσκύνηση από τους καρκινοπαθείς του Πανεπιστήμιου Νοσοκομείου Ηρακλείου, την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Ψαχνών, Πανοσιολογιώτατος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ, Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ομιλητή π. Νικηφόρο Ευσταθίου για την εξαιρετική ομιλία του, την Σχολή Πεζικού για την φιλοξενία της Εκδήλωσης, τους συντελεστικούς παράγοντες της Εκδήλωσης, τον Μαέστρο κ. Παύλο Κουρμπέτη και τα αδέλφια του μουσικούς Βασιλική, Κωνσταντίνο και Αλεξάνδρα, την υπεύθυνο του Παιδικού Τμήματος και του Τμήματος εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών κ. Άννα Ροδά, τη Γενική Υπεύθυνο της Χορωδίας – Ορχήστρας κ. Μαγδαληνή Αργυράκη, Καθηγήτρια  Θεολόγο και τη βοηθό της πρεσβυτέρα κ. Χρυσούλα Καλαφάτη και τα 200 περίπου παιδιά πού συμμετέχουν σ’ αυτήν, όπως και τους καλούς τους γονείς, τονίζοντας ότι το μήνυμα των παιδιών, όπως ακούστηκε από τις μελωδίες και τους χορούς τους ήταν: «Η λευτεριά να μη χαθεί» .

Σχόλια