Δελτίο Τύπου από τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων για την παρουσίαση του βιβλίου «Η Ψωροκώσταινα, η Πανώρια Χατζηκώστα-Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν ο Λέσβιος»

ceb5cebecf89cf86cf85cebbcebbcebf-cf84ceb5cebbceb9cebacebf
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Η Ψωροκώσταινα, η Πανώρια Χατζηκώστα-Αϊβαλιώτη και ο Βενιαμίν ο Λέσβιος» της συγγραφέως Κατερίνας Παπανδριανού, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο πολιτιστικό κέντρο των Ψαχνών.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων (Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών) και οι Σύλλογοι Καθηγητών του Λυκείου και του Γυμνασίου Ψαχνών.
Το θέμα του βιβλίου ανέπτυξαν στο κοινό με εξαιρετική προσέγγιση η συγγραφέας, η φιλόλογος του Λυκείου Κατερίνα Γαλάτη και η βιβλιοθηκονόμος υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών Μαρία Αναστασίου. Αποσπάσματα του βιβλίου διαβάστηκαν από μαθητές του Λυκείου και στο τέλος η βραδιά έκλεισε με μουσική και τραγούδι από τους νέους μουσικούς πολίτες του δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού, μέσα από τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις που έγιναν προς τη συγγραφέα.
Το παρόν στην παρουσίαση έδωσαν ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Χασσάνδρας, Πέτρος Κορώνης και Νίκος Κιαπέκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ματράκας, Αντώνης Σπαθής και Δημήτρης Κοντογιάννης, η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ Ευαγγελία Μύταλα-Τζεράνη, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Λεοντής αρκετοί καθηγητές και πλήθος κόσμου.

Σχόλια