Έγινε η πρώτη συνάντηση για την τράπεζα αίματος του Δήμου μας. Όσα συζητήθηκαν.

Πραγματοποιήθηκε εχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου του Δήμου μας συγκέντρωση, η οποία αφορά, όπως είναι γνωστό πλέον, την δημιουργία τράπεζας αίματος στον Δήμο μας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου και συγκεκριμένα του τοπικού διαμερίσματος των Ψαχνών, το οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κος Δημήτρης Γιαννούτσος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος κος Νίκος Χασάνδρας, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου «Η Έκφραση», όπως η πρόεδρος κα Μάγδα Μπαζώτη, η Αντιπρόεδρος κα Γεωργία Γιαννούτσου, η ταμίας κα Φλώρα Ματράκα-Καραχάλιου και η κα Λίτσα Αποστόλου, η οποία είναι και μέλος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και η κα Βαλαή. . Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητων Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων κος Παναγιώτης Μακρής, ο εκπρόσωπος της ομάδας του Ηρακλή Ψαχνών κος Μάριος Πριόνας, η εκπρόσωπος του 1ου Συστήματος Προσκόπων κα Δούδαλη Ιωάννα, ο εκπρόσωπος του εμπορικού συλλόγου Ψαχνών κος Βασίλης Καλογιάννης, η Δημοτική υπάλληλος κα Ευαγγελία Τζαβάρα και από την πλευρά του eviawelle ο διαχειριστής του Γιάννης Ρουσόδημος και ο Γιώργος Πρατζίκος προκειμένου να καλυφθεί αλλά και να προβληθεί το θέμα στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας των Ψαχνών κος Γιαννούτσος ο οποίος συντόνισε την συζήτηση αναφέρθηκε αναλυτικά στο τι κινήσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την δημιουργία της τράπεζας αίματος. Ανέφερε ότι έχει επικοινωνήσει και με το Κέντρο Υγείας Ψαχνών αλλά εχθές δεν υπήρξε κανείς εκπρόσωπος. Μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους ένα πρότυπο κανονισμού για την δημιουργία της τράπεζας ενώ  αντάλλαξαν απόψεις και γνώμες σχετικά με την δημιουργία. Ειπώθηκε από παρευρισκόμενους ότι θα πρέπει να ειδοποιηθούν όλοι οι σύλλογοι του Δήμου για την προσπάθεια αυτή που γίνεται ώστε να πραγματοποιηθεί κάτι πιο οργανωμένο αλλά και να παραμείνει στην περιοχή που κάτι τέτοιο το έχει μεγάλη ανάγκη. Κατά το παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες, όπως αναφέρθηκε και από τον Σύλλογο Γυναικών «Η Έκφραση» για την δημιουργία Τράπεζας αίματος αλλά δεν ευδοκίμησαν. Επίσης έγινε αναφορά και στην προσπάθεια που κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολιτικών για να δημιουργήσει Τράπεζα αίματος και προτάθηκε να γίνει κάτι από κοινού και ας φαίνεται μπροστάρης ακόμη και ο συγκεκριμένος σύλλογος. Ενώ έγινε αναφορά και στο πως λειτουργεί η τράπεζα αίματος στην Αρτάκη, που έχει γίνει κάτι αντίστοιχο.
Τέλος αποφασίστηκε να γίνει μια εκ νέου συνάντηση στις 24 Απριλίου και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Δ.Σ για το συγκεκριμένο θέμα, όπου θα έχουν ενημερωθεί όλοι οι σύλλογοι του Δήμου αλλά και θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπάρξει και κάποιος ιατρός από το Κέντρο Υγείας Ψαχνών και από το νοσοκομείο Χαλκίδας ώστε να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με το θέμα. Στην επόμενη συνάντηση όλοι ευελπιστούμε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή και να αντιληφθούμε όλοι την σημαντικότητα που έχει η δημιουργία μίας τέτοιας τράπεζας τόσο για εμάς τους ίδιους όσο και για την κοινωνία στην οποία ζούμε. Άλλωστε πρόσφατα είναι τα δημοσιεύματα που έκαναν αναφορά στην εύρεση αίματος για συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη.  Ας σηκωθούμε όλοι από τους καναπέδες μας, ας αφήσουμε το «Δεν βαριέσαι» και «το έχει ο Θεός», ας πάψουν τα ταμπού και οι ιδεοληψίες και ας βοηθήσουμε όλοι στο να δημιουργηθεί αυτή η χρήσιμη τράπεζα στην πόλη μας και στον Δήμο μας. Διότι  μέσω αυτής μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.
11050207_10206650473321485_6540583289796811377_n 11096723_10206650472921475_5599423307167737571_n

eviawelle

Σχόλια