Τριήμερη επίσκεψη Μητροπολίτου Χαλκίδας στη Βορειοκεντρική Εύβοια

Πανήγυρις Παναγίας «Λιμνιάς»
Πανήγυρις Παναγίας «Λιμνιάς»
Για αυτή την επίσκεψη η Μητρόπολη Χαλκίδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και το Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό πραγματοποίησε τριήμερη ποιμαντική επίσκεψη στην Βόρειο Εύβοια και επικοινώνησε με τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας.
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 το απόγευμα χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, με τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος, στο οποίο απηύθυνε λόγο διδακτικό, μετά την ανάγνωση των Στάσεων των Χαιρετισμών.
Το Σάββατο 28 Μαρτίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί μετέβησαν στην Ιερά Μονή Οσίου Δαβίδ Γέροντος Λίμνης όπου έγιναν δεκτοί από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη και την υπ’ Αυτόν ιερά Αδελφότητα.
Εκεί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και προέστη στο τριετές μνημόσυνο του μακαριστού Καθηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Κυρίλλου Γεραντώνη, όπου ομίλησε αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας, ενώ έκαμε μνεία και στον μακαριστό γέροντα Κύριλλο. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, μαζί με τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Ιερό Κλήρο της Επαρχίας Ιστιαίας, μετέβη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Ιστιαίας, όπου παρακολούθησε και προσφώνησε την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Ασημίνας Ντέλιου, με θέμα τις παραδοσιακές φορεσιές της Βορείου Ευβοίας.
Την Κυριακή 29 Μαρτίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου Λίμνης, συλλειτουργούντων Κληρικών της Περιφερείας. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος προέστη στην ιερά Λιτάνευση της εφεστίου Ι. Εικόνος της Παναγίας «Λιμνιάς», σε ανάμνηση του επαναπατρισμού των Ελιμνίων μετά την απελευθέρωση της Εύβοιας από τους Οθωμανούς.
Το απόγευμα της Κυριακής επέστρεψε στην Χαλκίδα, όπου υποδέχθηκε τον εξ Ευβοίας καταγόμενο άγιο Καθηγούμενο τηςΙ. Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο, με τον οποίον μετέβησαν στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου ετελέσθη ο τελευταίο Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος και ο π. Χριστόδουλος κήρυξε τον θείο λόγο προς τουτς πιστούς, οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ι. Ναό, με θέμα τον νέο Όσιο της Εκκλησίας, Παΐσιο τον Αγιορείτη.
Όλες οι παραπάνω Ιερές Ακολουθίες καλύφθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.

Σχόλια