Η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Χαλκίδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πανηγυρίστηκε, την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Μαρτίου η γιορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Χαλκίδα και στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό.
Η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Χαλκίδα
Η πανήγυρις του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Χαλκίδα
Στην ιερά Πανήγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως Χαλκίδος και πλήθος ευσεβών προσκυνητών, οι οποίοι, παρά την δυνατή βροχή της κυριωνύμου ημέρας, προσήλθαν στον Ι. Ναό για να ζητήσουν την ικετευτική πρεσβεία της Υπεραγίας Θεοτόκου, μέσω της ιεράς Υμνωδίας, την οποίαν διηκόνησαν οι ιεροψάλτες του Ι. ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης – Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και κ. Στυλιανός Καραβάς με τα μέλη των βυζαντινών Χορών τους και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ενώ στην Θεία Λειτουργία ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος.
Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εορτάζοντα Εφημέριο του Ι. Ναού και Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς μας Μητροπόλεως, ο οποίος αναμετέδωσε όλες τις Ιερές Ακολουθίες, π. Ευάγγελο Γαλάνη, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο και εξαίροντας το πλούσιο έργο του, δίδοντάς του παράλληλα και περισσότερη δύναμη για την συνέχιση αυτού του έργου.
Μετά την Θεία Λειτουργία της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην επίσημη Δοξολογία ενώπιον του Κλήρου, των Αρχών και του Λαού της Πόλεως, στη συνέχεια και υπό δυνατή βροχή όλοι μετέβησαν στο Ηρώον για την Επιμνημόισυνη Δέηση και την Κατάθεση Στεφάνων και, τέλος, στην Παραλία της Χαλκίδος όπου, συνεχιζομένης της βροχής έλαβε χώρα η Παρέλαση των Σχολείων, Συλλόγων και του Στρατού.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, 25ης Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ι. Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Θεομήτορος, ανά τις οδούς της Ενορίας και χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό προς τιμήν του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, ο οποίος ακολούθησε, στο τέλος του οποίου συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι. Ναού, τους συνεργάτες και τις συνεργάτιδες της Ενορίας και όλους τους χριστιανούς της, που με την ευθύνη του Προϊσταμένου της και Υπευθύνου του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου στην Ι. Μητρόπολη, Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη, φρόντισαν για την άψογη διοργάνωση της Πανηγύρεως.

Σχόλια