Τελετή λήξης Εσπερινών Κηρυγμάτων από την Μητρόπολη Χαλκίδας. Δείτε φωτογραφικό υλικό

Εχθές Δευτέρα 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση τελετής λήξης για τα Εσπερινά Κηρύγματα των ενοριών από τα Ψαχνά και την Βόρειο Εύβοια, στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας. Αρχικώς τελέστηκε παράκληση προς τον Όσιο Ιωάννη των Ρώσο όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος ενώ ακολούθησε από τον Μητροπολίτη ομιλία για την λήξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων. Ευχαρίστησε τους Ιεροκήρυκες που έκαναν τα Εσπερινά κηρύγματα σε όλες τις ενορίες ακόμη και στο μικρότερο χωριό, αλλά και τους πιστούς που παρακολούθησαν τα Εσπερινά αυτά Κηρύγματα καθ” όλη την διάρκεια της χρονιάς. Ενώ σημείωσε ότι το έργο των πιστών πέραν του να παρακολουθούν τα εσπερινά αυτά κηρύγματα, είναι και ιεραποστολικό, δηλαδή να παρακινήσουν και άλλους ανθρώπους να παρακολουθήσουν αυτά, όπως κάνουν για άλλες εκδηλώσεις και εκφάνσεις της ζωής.

«Τα φετινά Εσπερινά Κηρύγματα ως κύριο θέμα είχαν το Σύμβολο της Πίστεως, στο οποίο συνοψίζεται η πίστη του κάθε Ορθόδοξου Χριστιανού. Μέσω των Εσπερινών Κηρυγμάτων έγινε μια μικρή μελέτη της πίστης μας, διότι όποιος ισχυρίζεται ότι γνωρίζει την πίστη και δεν χρειάζεται να την μελετήσουμε, τότε πρωτίστως αδικεί τον ίδιο του τον εαυτό και κατόπιν τους συνανθρώπους τους. Κανείς μας δεν γνωρίζει τα πάντα γύρω από την πίστη, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κάποια από αυτά που γνωρίζουμε ίσως να τα γνωρίζουμε και λανθασμένα. Για αυτό χρειάζεται η μελέτη». Είναι μερικά από τα λόγια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον βίο του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, ο οποίος έζησε ως δούλος και ο οποίος κοιμόταν μαζί με τα ζώα και τώρα απολαμβάνει τον Παράδεισο και την απόλυτη και αιώνια χαρά αφού βλέπει αιωνίως τον Θεό και αγαλλίαζει αιωνίως.
Στο τέλος μοιράστηκε σε όλους τους πιστούς από μία εικονίτσα της Θεοτόκου με τον Ιησού Χριστό και τις ευλογίες του Μητροπολίτη.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:
HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERAHP DIGITAL CAMERA

Σχόλια