Ξεκινάει η προσπάθεια για την δημιουργία τράπεζας αίματος στον Δήμο μας. Ισχυρή συμμετοχή στη χθεσινή σύσκεψη.

Ένα ζητούμενο πολλών ετών έχει αρχίσει να παίρνει «σάρκα και οστά» καθώς στη χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την δημιουργία και στο Δήμο μας τράπεζας αίματος, η συμμετοχή ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, καθώς σχεδόν το σύνολο των συλλόγων συμμετείχαν σε αυτή την σύσκεψη.
Επιπλέον σημαντικός παράγοντας είναι η συμμετοχή των ιατρών και έτσι χθες τρεις γιατροί του Δήμου μας, συμμετείχαν στη σύσκεψη προκειμένου να παρέχουν τις γνώσεις τους αλλά και την επαγγελματική τους εμπειρία, προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία για την δημιουργία της τράπεζας αίματος.
Παρόντες στην χθεσινή συνάντηση ήταν από την μεριά των γιατρών οι κ.κ. Γυφτόδημος Δημήτρης, Ηλιάδης Βασίλης και η κα Σοφία  Φαίδρα. Από την μεριά των συλλόγων το παρόν έδωσαν μέλη των Δ.Σ. των περισσότερων συλλόγων τόσο από την Μεσσαπία όσο και από την Δίρφυ. Το παρόν στην χθεσινή συνάντηση έδωσε και ο Δήμαρχος κος Ψαθάς αλλά και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης.
Στην χθεσινή συνάντηση από την μεριά των γιατρών αναλύθηκε γιατί είναι σημαντική η δημιουργία μίας τράπεζας αίματος και πόσο απαραίτητη είναι η δημιουργία της, κάτι που θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ” όλους τους πολίτες αλλά και τους αιμοδότες. Ο κος Γυφτόδημος ο οποίος αναφέρθηκε πρώτος στο ζήτημα από την πλευρά των γιατρών τόνισε την σοβαρότητα του συγκεκριμένο ζητήματος και την οποία θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας. Αναφέρθηκε στη νομοθεσία που υπάρχει για την δημιουργία μίας τράπεζας αίματος, αλλά και στο πόσο σημαντικό είναι να δίνει κάποιος αίμα για τον συνάνθρωπό του. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο κος Ηλιάδης, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, και πέραν των παραπάνω τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να δίνει κάποιος αίμα, όχι μόνο για τους άλλους αλλά και για τον ίδιο του την υγεία. Ενώ τοποθετήθηκε και η κ Σοφία η οποία και αυτή με την σειρά της τόνισε την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης κίνησης και ότι πιστεύει ότι μέσω της συλλογικότητας μπορεί να φέρει μία τράπεζα αίματος περισσότερα αποτελέσματα, απ” ότι μια τράπεζα αίματος ενός συλλόγου, όπου δίνουν αίμα τριάντα με σαράντα άτομα.
Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, όπου τόνισε ότι λόγω των διάφορων προσπαθειών που έχουν γίνει από συλλόγους της περιοχής για την δημιουργία τράπεζας αίματος που άλλοτε δεν ευδοκίμησαν και άλλοτε η προσέλευση των αιμοδοτών ήταν πολύ μικρή για αυτό ο Δήμος αποφάσισε να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια.  Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια είναι όλων και όχι του Δήμου για διάφορους λόγους, και ότι αν υπάρχει κάποιος σύλλογος που θέλει να μπει μπροστά οι υπόλοιποι θα τον ακολουθήσουμε και δεν προσπαθούμε να καπελώσουμε κανέναν.
Στην χθεσινή υνεδρίαση ορίστηκε και οχταμελής επιτροπή η οποία θα κανονίσει τις περαιτέρω κινήσεις όπως ενημερωτικές διαλέξεις για την τράπεζα αίματος, αιμοδοσίες και ότι σχετίζεται με την τράπεζα αίματος. Η επιτροπή αποτελείται από τους:
Μπακούτη Γεώργιο, Σοφία Φαίδρα, Ηλιάδη Βασίλειο, Δούδαλη Ιωάννα, Βοργιά Κωνσταντίνα, Καραδόντα Ηλιάνα, Καβούρη Νίκο και Μπαζώτη Μάγδα.
Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό σε πρώτη φάση από αυτή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, είναι ότι το να συσταθεί μία τράπεζα αίματος στον Δήμο μας, είναι προς όφελος όλων των πολιτών του. Καθώς συχνά είναι τα περιστατικά που χρειαζόμαστε αίμα με αποτέλεσμα να ψάχνουμε να το βρούμε μέσω ανακοινώσεων και προσπάθειας εξεύρεσης λύσης την τελευταία στιγμή. Με αυτόν τον τρόπο «θωρακίζεται» η τοπική κοινωνία απέναντι σε καταστάσεις οι οποίες απαιτούν διάφορες νοσηλείες, οι οποίες απασχολούν τους πολίτες του Δήμου μας.
Επίσης κατανοητό πρέπει να γίνει το ζήτημα της συμμετοχής τόσο των εθελοντών αιμοδοτών, που υπάρχουν στον Δήμο μας και είναι αρκετοί όσο και των πολιτών ευρύτερα, οι οποίοι πρέπει να συμμετέχουν. με βάση το ιατρικό ιστορικό τους και του τι αυτό προβλέπει. Σημαντικό και το γεγονός ότι στην πρωτοβουλία αυτή πρωτοστατούν οι τοπικοί γιατροί, οι οποίοι με την παρουσία τους και την επιστημονική τους κατάρτιση δίνουν κύρος στην όλη προσπάθεια.
Από την πλευρά μας θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις και θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε διότι η δημιουργία μίας τράπεζας αίματος στον Δήμο μας είναι άκρως απαραίτητη.
HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA HP DIGITAL CAMERA

Σχόλια