"Χαμός" με το θέμα του αμιάντου στο νηπιαγωγείο της Τριάδας. Χασάνδρας: Αποκάλυψε έγγραφο που "καίει" την Δημοτική Αρχή Μπουροδήμου! Ευθύνες και στην Η. Καραδόντα νηπιαγωγό του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου! Μυλωνάς: Διέκοψε το Δ.Σ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ένα από τα θέματα ημερησίας διάταξης ήταν και  το θέμα « Περί έγκρισης εκτέλεσης του έργου με τίτλο: ΄΄ Συντήρηση και
Επισκευή Σχολικών Κτιρίων ΄΄ ».Κατά την συζήτηση του παρόντος θέματος έγινε αναφορά και στο νηπιαγωγείο της Τριάδας, για το οποίο έχουν γίνει πολλές αναφορές κατά το παρελθόν, λόγω των πλακιδίων αμιάντου όπου υπάρχουν στο δάπεδο του σχολείου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κος Ψαθάς, προτάθηκε να αποκατασταθεί το πρόβλημα από τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων. Κάτι για το οποίο διαφώνησε ο πρώην Δήμαρχος κος Μπουροδήμος λέγοντας ότι "το πρόβλημα θα πρέπει να αποκατασταθεί από τον Δήμο, διότι εάν περιμένουμε τον ΟΣΚ μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια". Η συζήτηση στο θέμα διήρκεσε για αρκετή ώρα, όπου ακούστηκαν πάρα πολλά και αποκαλύφθηκε από τον Αντιδήμαρχο κο Χασάνδρα ότι το θέμα ήταν γνωστό από τις αρχές του 2014 όπου είχε σταλεί έγγραφο από χημείο όπου αναφερόταν στην ύπαρξη του προβλήματος, το οποίο εστάλη στο παρόν νηπιαγωγείο αλλά πρωτοκολλήθηκε και στον Δήμο με αριθμό πρωτοκόλλου 27.
Αντιδράσεις υπήρξαν από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης και πρώην Αντιδήμαρχο κο Λαφαζάνη, ο οποίος ανέφερε στον κο Χασάνδρα ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο τέτοιο την παρούσα ημερομηνία και ότι αυτή έχει αλλαχτεί και επί της Δημαρχίας του κου Μπουροδήμου δεν είχε σταλεί κανένα έγγραφο.
Πάντως βλέποντας το έγγραφο στο οποίο αναφέρθηκε ο κος Χασάνδρας αποδεικνύεται ότι αυτό είναι αυθεντικό.
Μετά την παρούσα αποκάλυψη τα "αίματα άναψαν" και  η η συζήτηση εντάθηκε. Μεταξύ των άλλων το λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Ηλιάδης, ο οποίος ερώτημα απηύθυνε προς τον κο Μπουροδήμο λέγοντας του πως υπάρχει από την πλευρά του τέτοια όψιμη ευαισθησία από την πλευρά του. Το ίδιο ερώτημα απηύθυνε και ο Αντιδήμαρχος κος Νίκος Κιαπέκος.
Όμως η κατάσταση έγινε πιο έκρυθμη όταν ο Αντιδήμαρχος κος Χασάνδρας  καταλόγισε ευθύνες στην Υπεύθυνη του Νηπιαγωγείου γιατί κατά τον ίδιο κωλυσιέργησε με την αποστολή των εγγράφων,
και ειδικότερα δε όταν είπε πως "το Υπουργείο θα έπρεπε να την είχε στείλει σπίτι της ανεπιστρεπτί"..
Ο Δημοτικός σύμβουλος κος Κουλοχέρης αντέδρασε έντονα για την τοποθέτηση του κου Χασάνδρα,
ζητώντας από τον ίδιο να ανακαλέσει τους απρεπείς χαρακτηρισμούς πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος είναι εκπαιδευτικός και δεν είναι παρών.
Τότε το δημοτικό συμβούλιο διακόπηκε για περίπου δέκα λεπτά. Ενώ κατά την συνέχιση του Δ.Σ. το ζήτημα έληξε και αφού ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, πέρασαν στα επόμενα θέματα ημερησίας διάταξης.

Σχόλια