Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών: Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα της WWF Ελλάς “Καλύτερη Ζωή”

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών παρουσίασε την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, σε 80 παιδιά από τα νηπιαγωγεία των Τοπικών Κοινοτήτων Καθενών, Πάλιουρα, Στενής, Πισσώνα, Πούρνου και Μακρυκάπας, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα της WWF Ελλάς «Καλύτερη Ζωή». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της WWF Ελλάς και συγγραφέα, Ελένη Σβορώνου.

Στόχος του προγράμματος ήταν η ενημέρωση των παιδιών για το περιβάλλον, αλλά και η κινητοποίησή τους για την επιδίωξη της προστασίας του.

Τα παιδιά πληροφορήθηκαν για τη WWF και το έργο της, για τα ζώα που απειλούνται και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν, όπως επίσης για την περιβαλλοντική ρύπανση και τα απόβλητα.

Ακολούθησε η αφήγηση και η δραματοποίηση του παραμυθιού της συγγραφέως «Ζητείται δικηγόρος με μουστάκια και ουρά!», μέσα από το οποίο τα παιδιά ενημερώθηκαν για τα δικαιώματα των ζώων και την αρμόζουσα συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί τους.

Η παρουσίαση του προγράμματος συνεχίστηκε στον κήπο της βιβλιοθήκης, όπου τα παιδιά έπρεπε να παρατηρήσουν το εξωτερικό περιβάλλον, δημιουργώντας κολλάζ. Παράλληλα, με τη βοήθεια του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καθενών, τούς δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα στοιχεία της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου τους, ολοκληρώνοντας έτσι την επίσκεψή τους στη βιβλιοθήκη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γευτούν διάφορες λιχουδιές, τις οποίες πρόσφερε η εταιρεία διανομής τροφίμων και εμπορευμάτων Δημήτριου Ακριτίδη, την οποία ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιόδωρη αυτή κίνηση.

Σχόλια