Αναδρομές στην ιστορική μνήμη Ψαχνά Ευβοίας 1940-1949: Το νέο βιβλίο ιστορικής παρακαταθήκης για τον τόπο μας. του Αντώνη Γραμματικού.

Ένα νέο βιβλίο το οποίο προσφέρεται δωρεάν και το οποίο έχει τίτλο "Αναδρομές στην Ιστορική Μνήμη Ψαχνά Ευβοίας 1940-1949" και του οποίου συγγραφέας είναι ο κος Αντώνιος Γραμματικός πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κυκλοφορεί παραθέτοντας καταγραφή γεγονότων και ιστορικές μαρτυρίες από εκείνη την ταραγμένη περίοδο στον τόπο μας.
Το βιβλίο εντρυφεί σε περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα από το 1940 έως το 1949, στον τόπο μας στα Ψαχνά. Εξιστορεί καταστάσεις, αναφέρεται σε προσωπικά βιώματα, τα οποία τελέστηκαν εκείνη την περίοδο δίνοντας την ευκαιρία σε εμάς τους νεότερους να μαθαίνουμε την ιστορία του τόπου μας και παράλληλα αποτελεί μία ακόμη συγγραφική προσπάθεια, η οποία μαζί με όλες όσες έχουν προηγηθεί αφήνυον παρακαταθήκη για τους αυριανούς πολίτες.
Εμείς ως ένα μέσο ενημέρωσης χαιρετίζουμε και αυτή την προσπάθεια,μ την προβάλλουμε ως οφείλουμε και δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στον κο Γραμματικό για το μεράκι του και για το γεγονός ότι με αυτό το βιβλίο συμβάλλει τόσο στην τοπική ιστορική καταγραφή η οποία στις μέρες που διανύουμε είναι πολύ σημαντική, αλλά και στον πολιτισμό, διότι πάντα ένα βιβλίο πέρα από το τι περιγράφει παράγει πολιτισμό.
Αφιερωμένη λοιπόν όλη αυτή η προσπάθεια πρωτίστως στους αδικοχαμένους Ψαχνιώτες της περιόδου 1940-1949 και κατόπιν σε όλους εμάς που έχουμε ιερή υποχρέωση να μην ξεχνάμε.
unnamedunnamed (1)

eviawelle

Σχόλια