Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσπαίων για την φωτιά "στα Βάβουλα"



Μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στη θέση “Βάβουλα” του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 23 Ιουλίου 2015, και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, κ. Γεώργιος Ψαθάς, επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στη δύσκολη επιχείρηση της κατάσβεσης, την οποία οι αντίξοες καιρικές συνθήκες και ο δυσπρόσιτος χαρακτήρας της περιοχής δυσχέραναν ακόμη περισσότερο.



Η καταλυτική και αδιάλειπτη παρουσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ψαχνών και του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης Ψαχνών δεν επέτρεψε το παραμικρό περιθώριο για άστοχες καθυστερήσεις και ενέργειες.



Παράλληλα, η διαρκής υποστήριξη με εναέρια μέσα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως επίσης η πολύτιμη ενίσχυση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Βοιωτίας, αλλά και η συνδρομή της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, του Δασαρχείου Χαλκίδας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλών εθελοντικών συλλόγων του νομού μας επισφράγισαν την επιτυχή έκβαση της πυρόσβεσης, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και σπίτια.



Ανάλογη ήταν και η συνδρομή των εταιρειών Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ και ΣΟΓΙΑ ΕΛΛΑΣ, η κοινωνική ευαισθησία των οποίων ήταν παρούσα και σε αυτή την απαιτητική συγκυρία, επαληθεύοντας την προθυμία τους να στηρίζουν την τοπική κοινωνία κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη.



Η αμέριστη συμπαράσταση των βουλευτών του νομού μας και του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, όπως επίσης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, και των Αντιπεριφερειαρχών, κκ Φάνη Σπανού, Δημητρίου Βουρδάνου και Γεωργίου Κελαϊδίτη, ήταν εξίσου σημαντική, εμψυχώνοντας περαιτέρω την προσπάθειά μας.



Καθοριστική όμως υπήρξε και η συμμετοχή των κατοίκων, τόσο της Τ.Κ. Μακρυκάπας όσο και της Τ.Κ. Άτταλης, που με την έγκαιρη και αυθόρμητη παρέμβασή τους δεν εγκατέλειψαν ούτε στιγμή την προσπάθεια μέχρι την ολοκλήρωσή της.



Η άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση όλων επιβεβαιώνει ότι στις κρίσιμες καταστάσεις επικρατεί -ευτυχώς ακόμη- το κοινό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ύψιστη υποχρέωση όλων μας για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.



Σημειώνεται ότι έχει ήδη γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ για την καταγραφή των απωλειών σε φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για ενδεχόμενη αποκατάστασή τους.





Ο Δήμαρχος

Διρφύων-Μεσσαπίων





Γεώργιος Ψαθάς

Σχόλια