Έφτασε μέχρι την Ρουμανία ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας

Δεκαήμερο οδικό ταξίδι στην όμορφη Ρουμανία με τα θρυλικά Καρπάθια πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας από 10 έως 19 Ιουλίου. Στο ταξίδι συμμετείχαν 42 μέλη του Συλλόγου, με συντονίστριες την Βάσω Χατζηησαῒα και την Δήμητρα Τσιριμώκου.
Πρώτος σταθμός στη Ρουμανία, μετά από μία διανυκτέρευση στη Σόφια, ήταν το Βουκουρέστι , όπου περπάτησαν στις μεγάλες πεντακάθαρες λεωφόρους , στα τεράστια πάρκα με τις λίμνες και τους περιποιημένους κήπους.
Μετά τη διήμερη παραμονή στο Βουκουρέστι ταξίδεψαν στα Βορειοανατολικά Καρπάθια, πέρασαν από καταπράσινα λιβάδια, τεράστιες περιοχές σπαρμένες με καλαμπόκι και ηλίανθους και έφτασαν στην πόλη Σουτσεάβα πρωτεύουσα της Μπουκοβίνας όπου διανυκτέρευσαν.
Την επόμενη ημέρα συνεχίζοντας το οδοιπορικό διέσχισαν το μοναδικής ομορφιάς φαράγγι του Μπιγκάζ (στην καρδιά της οροσειράς των Καρπαθίων), πέρασαν από την "Κόκκινη λίμνη" (μεγάλο τουριστικό θέρετρο). Το απόγευμα έφθασαν στο Μπρασόφ και στη συνέχεια στο Μπράν, όπου το θρυλικό κάστρο του "Δράκουλα" (μια καλοστημένη τουριστική εκμετάλευση).
Η επόμενη διανυκτέρευση έγινε στην περιοχή της Σινάϊα (κεντρική Ρουμανία) με τα πολλά χιονοδρομικά κέντρα στον περιβάλλοντα ορεινό όγκο. Το πρωΐ οι ορειβάτες με μια 5ωρη πορεία ανέβηκαν από μονοπάτι μέχρι την κορυφή Μπάμπελε (υψόμ. 2350 μ.) με τά μοναδικά πέτρινα μνημεία της φύσης σε διαφορετικούς σχηματισμούς.
Το απόγευμα επισκέφθηκαν το μεγαλειώδες αναγεννησιακό παλάτι "Πέλες" με εκπληκτική αρχιτεκτονική, διακόσμηση και έργα τέχνης. Η επιστροφή στο ξενοδοχείο τους επιφύλλαξε μια εκπληκτική συνάντηση με ένα αρκουδάκι, που σαν κατοικίδιο έτρωγε αμέριμνα από τα απορρίμματα των κατασκηνωτών και ήταν αντικείμενο παρατήρησης και φωτογράφισης από απόσταση λίγων μέτρων.
Με την ολοήμερη επίσκεψη στην αναγεννησιακή πόλη Σιμπιού και πεζοπορία στο κάστρο της, στα γραφικά σοκάκια και τους δρόμους της με τα καλοσυντηρημένα παλαιά κτίρια ολοκληρώθηκε η γνωριμία με την Ρουμανία.
Η ενδιάμεση διανυκτέρευση στη Σόφια, κατά την επιστροφή, έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να περπατήσουν με ξεναγό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης να θαυμάσουν τα μεγάλα κρατικά κτίρια και να παρακολουθήσουν τμήμα της θείας λειτουργίας στον επιβλητικό ναό του "Αλεξάνδρου Νιέφσκι" με την περίφημη χορωδία, που αποτελείται από καλλιτέχνες της όπερας.
Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι εξόρμηση στην Όχη και στο φαράγγι Δημοσάρι το Σαββατοκύριακο 1–2 Αυγούστου.Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη και Πέμπτη 18-21 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230 και στην ιστοσελίδα http://www.eoschalkidas.gr
egnomi

Σχόλια