Πετυχημένη η ημερίδα για τους κτηνοτρόφους στο Μαυρόπουλο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Αυγούστου η ημερίδα για κτηνοτρόφους στο Μαυρόπουλο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
Πανούσης Αντώνης, Κελαϊδίτης Γεώργιος, Ψαθάς Γεώργιος, Ντούρμας Χαράλαμπος
Πανούσης Αντώνης, Κελαϊδίτης Γεώργιος, Ψαθάς Γεώργιος, Ντούρμας Χαράλαμπος
Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Μαυρόπουλου και τη συνεργασία της Περιφερειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.  Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κος Γιώργος Κελαϊδίτης και ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Ευβοίας κος Αντώνης Πανούσης, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κος Γιώργος Ψαθάς.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  κ Ντούρμας Χαράλαμπος,αφού καλοσώρισε τους κτηνοτρόφους και τους επσήμους τόνισε τους λόγους της διοργάνωσης:"μπορεί να αναβλήθηκε η γιορτή τυριού για φέτος λόγω των Capital Controls, έγινε όμως η γιορτή των κτηνοτρόφων για βελτίωση των προιόντων τους."
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κελαιδίτης Γιώργος προανήγγειλε  προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης από το νέο έτος για επενδύσεις στο αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και δήλωσε την έμπρακτη στήριξή του στη τοπική κτηνοτροφία με μέτρα που αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή.
Ο Δ/ντης ΑΟ και κτηνιατρικής Ν Εύβοιας κ Πανούσης Αντώνης ήταν πολύ
κατατοπιστικός στους κτηνοτρόφους
 για τη δυνατότητα ίδρυσης 'μικρών επιχειρήσεων' παραγωγής παραδοσιακών προιόντων.Πρόσθεσε επιπλέον ότι οι παραπάνω επιχειρήσεις θα έχουν  πολλές απαλλαγές από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και θα μπορούν να ιδρυθούν με μικρό κόστος και να διαθέσουν τα προϊόντα τους χονδρικώς και λιανικώς.
Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κ Ψαθάς Γιώργος,τόνισε: "ο Δήμος μας  θα πρωτοστατίσει σε προσπάθειες των δημοτών μας, φορέων και Συλλόγων όπως του Μαυρόπουλου για ανάδειξη τοπικών προιόντων.
Ακολούθησε γλέντι με ψητά αρνιά,πίτες και τυριά της περιοχής Μαυροπουλου άφθονο κρασί και  όλα προσφορά του Συλλόγου για τους καλεσμένους.

Σχόλια