Μαρία Ψαθά: Η Ψαχνιώτισσα Επιστήμων στα σαλόνια της Μεγάλης Βρετανίας μας κάνει υπερήφανους.

unnamed
Φώτο Ευβοϊκή Γνώμη
Περήφανους μας κάνει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό η διακεκριμένη επιστήμονας Μαρία Ψαθά, η οποία διαμένει εδώ και χρόνια στο Λονδίνο της Αγγλίας. Η 41χρονη Ψαχνιώτισσα είναι παντρεμένη με το δικηγόρο Alberto Costa, νεοεκλεγέντα βουλευτή του κόμματος των Συντηρητικών του Πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.
Η Μαρία Ψαθά κόρη του αείμνηστου δασκάλου Ιωάννη και της συνταξιούχου νηπιαγωγού Αλέκας, είναι διδάκτωρ της Μοριακής Βιολογίας στο University College London Hospitals, ερευνήτρια και μητέρα δύο παιδιών, της Σοφίας 8 ετών και του Αλέξανδρου 3 ετών.
Τα αδέλφια της Μαρίας είναι η Φανή,  γνωστή Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πάλης, ο Δήμος, στιχουργός και μουσικοσυνθέτης και ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ψαθάς.
Η Μαρία Ψαθά με τον σύζυγό της Alberto Costa και τα δύο της παιδιά επισκέφθηκαν για ολιγοήμερες διακοπές την πόλη των Ψαχνών και με αφορμή το 6μηνο μνημόσυνο του πατέρα της. Το μνημόσυνο τελέστηκε στη Μονή Παναγίας της Γοργοεπηκόου παρουσία συγγενών και φίλων της οικογένειας. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος ήταν ανιψιός του αείμνηστο δασκάλου, και ο πολιτευτής Σταύρος Μακαρίου ο οποίος συνδέεται με πολυετή φιλία με την οικογένεια Costa. Ο κος Μακαρίου προσέφερε συμβολικά δώρα στην Μαρία Ψαθά και στον Alberto Costa μεταξύ άλλων ένα μπουκάλι Ευβοϊκό κρασί κι ένα αγγλόφωνο βιβλίο για την Εύβοια.
eviawelle- Ευβοϊκή Γνώμη

Σχόλια