Δελτίο Τύπου: Επιτυχημένος ο Εθελοντικός Καθαρισμός της ακτής Βρυσάκια από το δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, στο πλαίσιο του Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015)



Παρ” όλο που στην πρώτη μας απόπειρα ο καιρός δεν υπήρξε σύμμαχός μας, η δεύτερη προσπάθειά μας στις 18 Οκτωβρίου 2015 είχε ιδιαίτερα θετική απήχηση, αφού ο εθελοντικός καθαρισμός που πραγματοποιήθηκε στην ακτή Βρυσάκια του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων συγκέντρωσε, για άλλη μια φορά, σημαντικό αριθμό εθελοντών, η αναλυτική παράθεση των οποίων ακολουθεί στο τέλος του παρόντος.

Αν και η οξύτητα της οικονομικής κρίσης έχει οδηγήσει τα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος σε ήσσονος σημασίας ζητήματα, η επιβάρυνση του τελευταίου συνεχίζει αμείωτη, καθιστώντας ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για τη διαφύλαξή του και την αποκατάστασή του.

Όντας πεπεισμένος ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι εγκληματική ενέργεια και πως η προστασία του είναι υψίστης προτεραιότητας ανάγκη, ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων συμμετείχε στο “Μήνα Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον”, δίνοντας το παρών μαζί με άλλους δήμους και φορείς στον εθελοντικό καθαρισμό ακτών. Κυρίως, όμως, αναγνωρίζοντας ότι το περιβάλλον αποτελεί την πολυτιμότερη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, στην οποία οφείλουμε να το παραδώσουμε βιώσιμο και αποκατεστημένο…

Το συντονισμό της όλης δράσης από την πλευρά του δήμου ανέλαβε ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ψαχνών, κ. Δημήτριος Γιαννούτσος, ενώ την προσπάθεια ενίσχυσαν με την ευγενική χορηγία τους οι εταιρείες ΔΙΡΦΥΣ ΑΕ και ΑΦΟΙ Δ. ΚΑΡΒΟΥΝΗ & ΣΙΑ ΟΕ, όπως επίσης το καφέ ΗΜΙΩΡΟ.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ ΑΚΤΗΣ ΒΡΥΣΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Α/Α

ΦΟΡΕΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ


1

1ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών


2

3ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών


3

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Τριάδας


4

1ο Σύστημα Προσκόπων Μεσσαπίων


5

Περιβαλλοντικός, Οικολογικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσαπίας «Η Γαία»


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη δράση:














Σχόλια