Οι φθινοπωρινές δράσεις των Προσκόπων της Εύβοιας συνεχίζονται

Μία σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις πραγματοποιούν οι Πρόσκοποι της Εύβοιας καθ΄όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου.
Λυκόπουλα στη Στενή
Λυκόπουλα στη Στενή
Το διήμερο 31 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου, διεξήχθη η 78η Αρχική Σχολή Προσκοπικής Τεχνικής που αφορά την πρώτη εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων και περιλαμβάνει κυρίως διαβίωση στο ύπαιθρο και θέματα προσκοπικής τεχνικής. Οι 18 νέοι Βαθμοφόροι από Εύβοια, και Φθιώτιδα μαζί με 10μελές επιτελείο εκπαιδευτών, αφού παρακολούθησαν θεωρητικό σεμινάριο στη Χαλκίδα 24-25/10, ακολούθησαν μονοπάτια της Μεσσαπίας με προορισμό και χώρο διεξαγωγής της υπόλοιπης εκπαίδευσης τον συνοικισμό «Μακρυμάλλη» Ψαχνών. Αρχηγός ο εκπαιδευτής Βαθμοφόρων Διονύσης Διακάκης και η διεξαγωγή της όλης δράσης ήταν υπό την ευθύνη της ΠΕ Ευβοίας.
 
 
Την 14-15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 16η «Πρότυπη Ομάδα» της Περιφερειακής Εφορείας Στ. Ελλάδας & Ευβοίας, όπου 26 Στελέχη από 5 Συστήματα της Εύβοιας (Χαλκίδας, Μεσσαπίων, Λίμνης) συναντήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Αγίου Ευβοίας, αντάλλαξαν σκέψεις, εμπειρίες και πέρασαν ένα αξέχαστο διήμερο προσκοπικής ζωής μέσα από παιχνίδι και εκπαίδευση. Αρχηγός ήταν ο Βαθμοφόρος Χρήστος Αλεξίου, μαζί με το επιτελείο που αποτέλεσαν οι Μαρία Δημητρίου, Αλέξανδρος Πανταζής, Γρηγόρης Κολοκούρης, Κώστας Δεμερτζής, Δημήτρης Ζούτσος, Γιώργος Ζούτσος, Ευδοξία Ψαρρά, Μυρσίνη Τζωρτζάκη.
 
 
Την 7-8 Νοεμβρίου 50 Λυκόπουλα των τριών Συστημάτων της Χαλκίδας πραγματοποίησαν 2ήμερη δράση στη Στενή Διρφύων, φιλοξενήθηκαν στο Γυμνάσιο και την Κυριακή υποδέχθηκαν τους γονείς τους για συμμετοχή στο προσκοπικό παιχνίδι και ενημέρωση για τις επόμενες δράσεις. Κατά το ίδιο διάστημα (7-8/11) η Ομάδα του 4ου Συστήματος Χαλκίδας έζησε ένα υπέροχο διήμερο στα Καμπιά Διρφύων όπου οι Πρόσκοποι διανυκτέρευσαν στο πρώην Δημοτικό Σχολείο του χωριού και έζησαν τη φιλοξενία της περιοχής.
 
 
Τέλος, δεδομένου το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει από αρχές Οκτώβρη αναλάβει παροχή εθελοντικής υπηρεσίας υπέρ των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά στον χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου, την 15/11/15 οι Βαθμοφόροι μας Χαράλαμπος Κοροβός, Υβόννη Βασιλοπούλου, Βάσω Κολοκούρη, Πάνος Αλαμάνος, Νίκος Σεκλειζιώτης, Φωτεινή Ηλιάδη, Σμαράγδα Ξεφτεράκη, Κατερίνα Κηρύκου, προσέφεραν εθελοντική εργασία, μια δράση που θα συνεχιστεί σε τακτές επισκέψεις και τις επόμενες εβδομάδες.

Σχόλια