Εκ νέου πρόταση Μπουροδήμου για στέγαση του Α.Τ. στο σχολείο της Καστέλλας. Ψαθάς: "Είναι εκτός σχεδίου πόλης και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί".


Τις τελευταίες εβδομάδες πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται στην τοπική κοινότητα της Ν. Αρτάκης για την μη κατάργηση του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή. Όμως όπως έχουμε αναφέρει σε δημοσιεύματά μας αρκετές φορές σύμφωνα με το νέο νόμο του "Καλλικράτη" προβλέπεται ένα αστυνομικό τμήμα στον κάθε Δήμο. Έτσι η Αρτάκη που υπάγεται στον Δήμο Χαλκιδέων υπάρχουν δύο αστυνομικά τμήματα, ενώ στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων δεν υπάρχει κανένα.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Μπουροδήμος στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ έκανε ερώτηση προς τον Δήμαρχο τι κινήσεις έχον γίνει μέχρι στιγμής σχετικά με το θέμα.  Ενώ για ακόμη μία φορά υπέδειξε ως χώρο στέγασης το σχολείο των αθιγγάνων στην Καστέλλα. Βέβαια ο συγκεκριμένος χώρος έχει απορριφθεί, όπως έχει αναφερθεί πάρα πολλές φορές, αφού είναι εκτός σχεδίου πόλης και δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί αλλά και δεν φτάνουν τα τετραγωνικά μέτρα του, όπως του ανέφερε ως απάντηση ο Δήμαρχο Γιώργος Ψαθάς. Ενώ ο κος Ψαθάς για ακόμη μία φορά τόνισε ότι υπάρχει ο χώρος των αποθηκών της Ε.Α.Σ Ευβοίας ως πρόταση και χρειάζονται να γίνουν κάποιες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου.
Από εκεί και πέρα ο πρώην Δήμαρχος κος Μπουροδήμος βαθύτατα ενοχλημένος, ανέφερε ότι η παράταξή του ουδέποτε πρότεινε την δημιουργία αστυνομικού τμήματος στην Στενή, όπως "κάποιοι γράφουν στα Ψαχνά", εννοώντας το eviawelle, αλλά από την αρχή μιλούσε η παράταξή του από την αρχή στα Ψαχνά. Όμως ο κος Μπουροδήμος ξεχνάει, ότι στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του κα Τζάθα ανέφερε ότι το αστυνομικό τμήμα ας γίνει στην Στενή, πιθανόν ενοχλημένη απ' όσους προτείνουν να γίνει το Α.Τ. στην πόλη της Καστέλλας. Η θέση της Δ.Σ. είναι καταγεγραμμένη ώστε να μην μπορέσει κανείς να μας αμφισβητήσει.
Παρόλα ταύτα εμείς επειδή πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου και στην δημοκρατία δημοσιεύσαμε παραπάνω και την τοποθέτηση του κου Μπουροδήμου.

Σχόλια