Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ!

Γιατί να τρέχετε να αγοράζετε βασιλόπιτα όταν υπάρχουν απλές και γρήγορες συνταγές για να την φτιάξετε μόνες σας με τα χεράκια σας;
Την συγκεκριμένη συνταγή μου την «έδωσε» η θεία μου η Μαρία, η οποία φτιάχνει πεντανόστιμα γλυκά. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για την γρήγορη αυτή βασιλόπιτα-κέικ:

Υλικά:
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βιτάμ
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένη
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλιτζ.τσαγιού χυμό πορτοκάλι (φρέσκο)
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι
- Στο μίξερ, χτυπάτε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτετε έναν-έναν τους κρόκους των αυγών μέσα στο μείγμα. Συνεχίζετε με τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
- Συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε όλο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας παράλληλα να χτυπάτε καλά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Έπειτα, ενσωματώνετε προσεκτικά με μια σπάτουλα την μαρέγκα και την αμυγδαλόψιχα στο μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο έχετε πρώτα βουτυρώσει καλά.
- Ψήνετε στους 180-200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
- Όταν ροδίσει το κέικ, το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
* Μπορείτε να στολίσετε την βασιλόπιτά σας με ζάχαρη άχνη ή με γλάσο βανίλιας (δείτε εδώ συνταγή) και φυσικά μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα το... πολυπόθητο φλουρί.
Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/KATI-GLYKO/item/122003-eykoli-syntagi-gia-pentanostimi-vasilopita-keik#ixzz3vp6dFgsX

Σχόλια