Παρωδία το Σύμφωνο Συμβίωσης. Του Γιώργου Πρατζίκου

omofyla-symfwno
Εχθές ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών από α περισσότερα κόμματα του ελληνικού κοινοβούλιου με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές φωνές αντίρρησης και από τους κόλπους της εκκλησίας αλλά και πέραν αυτής. Και εγώ από την πλευρά μου είμαι αντίθετος σχετικά με όλη αυτή την παρωδία, που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με αυτούς ομοφυλόφιλους.
«Ὁ Θεός ὁ ἅγιος, ὁ πλάσας ἐκ χοός τόν ἄνθρωπον, καί ἐκ τῆς πλευρᾶς αὐτοῦ ἀνοικοδομήσας γυναῖκα, καί συζεύξας αὐτῷ βοηθόν κατ᾿ αὐτόν, διά τό οὕτως ἀρέσαι τῇ σῇ μεγαλειότητι, μή μόνον εἶναι τόν ἄνθρωπον ἐπὶ τῆς γῆς»
«Καί ἅρμοσον τόν δοῦλόν σου (τόνδε), καί τήν δούλην σου (τήνδε), ὅτι παρά σοῦ ἁρμόζεται ἀνδρί γυνή»
Ο Θεός συνέζευξεν το άρσεν και το θήλυ εις σάρκαν μία.
Πουθενά από τα παραπάνω αλλά και σε μυριάδες χωρία της Αγίας Γραφής αλλά και των Πατέρων της Εκκλησίας δεν υπάρχει σύζευξις άρρεν και άρρεν ή θήλυ και θήλυ. Ακόμη και στην αρχαία Ελλάδα, τέτοιες καταστάσεις δεν γίνονταν αποδεκτές.
Και αναρωτιέμαι γιατί σήμερα οδηγήθηκαν σε τέτοιες ενέργειες αυτοί που εκλέξαμε να διοικούν; Ποιος ο σκοπός τους; Μήπως ακολουθούν τα όσα ο Κίσινγκερ πριν δύο δεκαετίες περίπου είχε αναφέρει, ότι για να καταστρέψετε τους Έλληνες χτυπήστε τους την γλώσσα, τον πολιτισμό, την θρησκεία και την οικογένεια; Και αυτό το λέω διότι και την θρησκεία χτυπούν με το σύμφωνο συμβίωσης, και τον θεσμό της οικογένειας διαλύουν κ.ο.κ.
Και από ιατρικής πλευράς πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι θα υπάρξουν πολλά προβλήματα βιολογικής φύσης και όχι μόνο σε ότι αφορά το μεγάλωμα ενός παιδιού από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κτλ.
Και το χειρότερο; Ψήφισαν το συγκεκριμένο σύμφωνο παραμονές της γεννήσεως του Θεανθρώπου. Ένας τέτοιος νόμος θα πρέπει να αποσυρθεί διότι διαλύσει τους πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας και ηθικής.
Ο Γιώργος Πρατζίκος είναι θεολόγος-δημοσιογράφος

Σχόλια