Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε μετονομασία της αίθουσας Δ.Σ. σε αίθουσα "Λευτέρης Μυλωνάς". Λευκό ψήφισε η Πύθουλα. Αντιδράσεις από Ψαθά, Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες.


IMG_5990
Σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε αναφέρει ότι πρόταση του Δημάρχου κου Ψαθά σε περασμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να ονομαστεί η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Αίθουσα "Λευτέρης Μυλωνάς" ως ελάχιστη ένδειξη τιμής προς τον εκλιπόντα Λευτέρη Μυλωνά, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.


Στην χθεσινή συνεδρίαση η μετονομασία της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου σε "Λευτέρης Μυλωνάς" ήταν το πρώτο θέμα ημερησίας διάταξης όπου συζητήθηκε. Ο Δήμαρχος έκανε λόγο στο ήθος του Λευτέρη, στην αυθεντικότητά του αλλά και στην ντομπροσύνη του. Ακόμη ανέφερε ότι το το τοπικό συμβούλιο των Ψαχνών αποφάσισε και την μετονομασία της πλατείας του Αγίου Νικολάου σε πλατεία "Λευτέρης Μυλωνάς", αφού σε αυτή περνούσε ο Λευτέρης πολλές ώρες της ημέρας. Ήταν το "στέκι του", ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον Δήμαρχο. Βέβαια η έγκριση για την πλατεία θα έρθει αργότερα αφού εκκρεμεί απόφαση από κάποια επιτροπή.
Στο συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρώην Δήμαρχος κος Μπουροδήμος, ο οποίος πρότεινε να πραγματοποιηθεί και κάποια εκδήλωση για τον εκλιπόντα.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, αφού η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου μας και Δημοτική Σύμβουλος κα Πύθουλα, ψήφισε λευκό, με την αιτιολογία ότι κατά την άποψή της οι αίθουσες των Δημοτικών Συμβουλίων αποκτούν ονόματα ανθρώπων που έχουν προσφέρει. Τοποθέτηση που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Δημάρχου όσο και Δημοτικών Συμβούλων αλλά και πολιτών που παρακολουθούσαν την συνεδρίαση. Ενώ ο Δήμαρχος ανέφερε προς την κα Πύθουλα: "Λυπάμαι που είσαι και εκπαιδευτικός".

Σχόλια