Ένα υπέροχο οδοιπορικό ντοκουμέντο από τον Χαλκιδέο Θοδωρή Νικολάου

Ο Χαλκιδέος φωτογράφος Θοδωρής Νικολάου, μετά από 2 χρόνια προσπάθειας, ολοκλήρωσε το φωτορεπορτάζ του με θέμα "Τα Βαλκάνια" για λογαριασμό του multimedia ηλεκτρονικού περιοδικού popaganda.gr.
Ένα υπέροχο οδοιπορικό ντουκουμέντο από τον Χαλκιδέο Θοδωρή Νικολάου

Ένα υπέροχο οδοιπορικό ντουκουμέντο από τον Χαλκιδέο Θοδωρή Νικολάου
Εννιά χώρες και περισσότερα από 25 χιλιάδες χιλιόμετρα. Εκατοντάδες άνθρωποι και αντίστοιχες ιστορίες ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το φωτορεπορτάζ του Θοδωρή.
 
Ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα:
 
Η ιδέα μιας μεγάλης διαδρομής στον χάρτη, που θα φαντάζει κάτι περισσότερο από ένα απλό ταξίδι, απασχολούσε για αρκετά μεγάλο διάστημα τη σκέψη μου. Ο τόπος ήταν γνωστός. Αυτό που ανέμενα ήταν η στιγμή που θα ωριμάσουν οι συνθήκες, τόσο οι εξωτερικές όσο και οι εσωτερικές. Γεγονός, που όσο περνούσαν οι ημέρες και οι μήνες, όχι μόνο δεν συνέβαινε, αλλά αναρωτιόμουν αν θα επιτευχθεί ποτέ. Έτσι, δεν απέμενε τίποτε άλλο παρά η τελική απόφαση. Και αυτή πάρθηκε ένα πρωινό. Χωρίς δεύτερη σκέψη, κλείνω ένα εισιτήριο λεωφορείου από ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Πειραιώς, φορτώνω ένα σακίδιο με τα απαραίτητα και ξεκινάω. Tα Βαλκάνια θα απλώνονταν μπροστά μου.
 
 
Ο άνθρωπος των Βαλκανίων όταν κλαίει, εκφράζει τον πιο βαθύ του πόνο.Όταν χαίρεται, γελάει, φωνάζει, μεθάει, χορεύει, όχι σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά σαν αυτό να έρχεται και να συμπυκνώνεται στη στιγμή.
 
Τα παιδιά, σε αντίθεση με αυτά των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης, μπορούν να απολαμβάνουν το μεγαλείο του παιχνιδιού, που ως εργαλείο κοινωνικοποίησης λαμβάνει χώρα ακόμη στους δρόμους και τις αλάνες.
 
Διαβάστε ολόκληρο το φωτορεπορτάζ στο popaganda.gr.
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=40602#sthash.Ln2mROHe.dpuf

Σχόλια