ΕΛΕΟΣ: Πουλάνε αποκριάτικη στολή προσφυγόπουλου


Την στιγμή που τα άψυχα κορμάκια προσφυγόπουλων ξεβράζουν στις ακτές της Ελλάδας και τη στιγμή που χιλιάδες προσφυγόπουλα άφησαν το σπίτι τους μαζί με τις οικογένειές τους (όσοι απ' αυτούς απέμειναν) λόγω του εμφύλιου πολέμου που γίνεται στην χώρα τους και μπαίνουν σε μια βάρκα με άγνωστο προορισμό και μη ξέροντας εάν τελικά θα ζήσουν, κάποιοι βρήκαν σαν ιδέα να κατασκευάσουν αποκριάτικες στολές με θέμα τα προσφυγόπουλα.

Η αγγελία ανέβηκε στο ιταλικό διαδίκτυο με φωτογραφίες του κοστομιού για αγόρι και του κοριτσιού με τιμές μάλιστα που ξεκινάνε από 25 ευρώ και φτάνουν τα 36.
Λογικό είναι η είδηση αυτή να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και να αναγκαστεί η εταιρεία να αποσύρει τη σχετική αγγελία. Δεν μπορεί να ξεφτιλίζουμε έτσι απλά την ανθρώπινη ύπαρξη και τις κακουχίες που περνούν τα προσφυγόπουλα μαζί με τους γονείς τους απλά για να οικονομήσουν κάποιοι. Η ανθρωπιά και το φιλότιμο πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά που μας διακρίνουν και όχι η ξεδιαντροπιά και η αναίδεια. Η αγγελία θα πρέπει να κατέβει άμεσα και η εταιρία να ζητήσει παγκοσμίως συγγνώμη.

Σχόλια