Αξιόλογη προσπάθεια από το Κατηχητικό του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Ψαχνά.


Αυτή η ανάρτηση θα αναφερθεί  στην αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται στο Κατηχητικό του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος από τον πατέρα Εμμανουήλ αλλά και από τους κατηχητές. Τα κατηχητικά διεξάγονται στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας. Κάθε Παρασκευή γίνονται τα μαθήματα των κοριτσιών γυμνασίου και λυκείου στις 7:00 το απόγευμα. Κάθε Σάββατο από τις 3:00 έως τις 4:00 το μεσημέρι γίνονται τα κατηχητικά μαθήματα προσχολικής ηλικίας αλλά και του Δημοτικού, όπου πέραν από το θέμα που θα αναλυθεί τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν και με διάφορες άλλες εποικοδομητικές δραστηριότητες αλλά και με παιχνίδι. Από τις 4:00 έως τις 5:00 την ίδια ημέρα γίνεται μουσική. Ενώ από τις 6:00 έως τις 7:30 γίνονται μαθήματα στα αγόρια γυμνασίου και λυκείου. Τέλος κάθε Τετάρτη από τις 5:30 έως τις 7:30 το απόγευμα το Πνευματικό Κέντρο είναι ανοιχτό για τα παιδιά όλων των ηλικιών ώστε να ψυχαγωγηθούν και να παίξουν.

Για όλα τα παραπάνω αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον εφημέριο πατέρα Εμμανούηλ, όπου προσπαθεί να κρατήσει τα νέα παιδιά στην Εκκλησία και κοντά στον Χριστό. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να δώσει κίνητρα στα παιδιά, ο πατήρ Εμμανουήλ έχει αγοράσει ποδοσφαιράκι, πινγκ-πονγκ, διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια και σε λίγο διάστημα θα αγοραστεί και προτζέκτορας για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να παρακολουθούν χριστιανικές ταινίες, εκπομπές και όχι μόνο.
Συγχαρητήρια αξίζουν και στους κατηχητές που έχουν αγκαλιάσει με μεγάλη αγάπη το έργο του πατρός Εμμανουήλ. Αυτοί είναι: η πρεσβυτέρα κα Χριστίνα, η Κατερίνα Δεσπινούδη, η Ιωάννα Δεσπινούδη,η Ελευθερία Φρουδαράκη, η Αγγελική Καραντάκη,  ο Ιωάννης Ασλανίδης και ο Γιώργος Πρατζίκος. Ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή που γίνεται να αγκαλιαστεί από περισσότερους ανθρώπους και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλους.

Σχόλια