Ψαθάς: Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λούτσας κόλλησε στο ότι δεν υπάρχει ΦΕΚ. Το θέμα θα έχει επιλυθεί έως την επόμενη εβδομάδα.

Στις αρχές του παρόντος μηνός είχε βγει προκήρυξη για την πλήρωση κενών θέσεων εκπαιδευτικών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Τοπική Κοινότητα της Λούτσας. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων ήταν από τις 2 Φεβρουαρίου μέχρι και στις 5 του ιδίου μηνός.
Με αφορμή τα παραπάνω, ο πρώην Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Μπουροδήμος έθεσε ως ερώτημα στο σώμα του Δ.Σ. αλλά και στον Δήμαρχο κο Ψαθά τι γίνεται με το Κέντρο και με τις εργασίες που χρειάζονται να γίνουν σε αυτό.

Απαντώντας στο ερώτημά του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είναι σε πολύ καλό δρόμο και αναφέρθηκε και στην στελέχωσή του. Αλλά κώλυσε σε ότι αφορά το ΦΕΚ. Διότι όταν είχε βγει η υπουργική απόφαση σχετικά με την δημιουργία του ΚΠΕ, δεν είχε πάρει ΦΕΚ. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νομικό τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και πιθανόν το θέμα να κλείσει την επόμενη εβδομάδα.
Για το ότι δεν είχε πάρει ΦΕΚ και ότι χωρίς αυτό δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, το φώναζε εδώ και καιρό ο πρώην αντινομάρχης κος Καρλής, όπως ανέφερε και ο ίδιος, όταν πήρε τον λόγο στην χθεσινή συνεδρίαση, ο κος Μπουροδήμος γελούσε. Επίσης ο κος Καρλής αναφέρθηκε σε όλες τις διαδικασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το ΚΠΕ και ανέφερε ότι ο Δήμαρχος κος Ψαθάς "κυνηγάει" το θέμα ώστε να μπορέσει άμεσα να λειτουργήσει αυτό. Ενώ σε ότι αφορά για την δημιουργία του ΚΠΕ σημείωσε ότι εάν όταν ήταν Δήμαρχος ο κος Μπουροδήμος, εάν δεν ήταν στην αντιπολίτευση ο κος Ψαθάς όπου με πιέσεις του έχει γίνει, αυτό που έχει γίνει, τότε δεν θα είχε πραγματοποιηθεί το ΚΠΕ.

Σχόλια