Εορτασμός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καστέλλα. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος Ρέμπελος. Φωτογραφικό Υλικό

Διπλή γιορτή σήμερα για τους Έλληνες, αφού γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821 αλλά και τον Ευαγγελισμό της Μητέρας μας της Θεοτόκου. Εχθές παραμονή του εορτασμού στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Τοπική Κοινότητα της Καστέλλας τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος Ρέμπελος, μαζί με τον Επίσκοπο Τανάγρας Πολύκαρπο.
Παρόντες ήταν πολλοί ιερείς, ο Δήμαρχος κος Ψαθάς, οι Αντιδήμαρχοι Ματράκας, Κιαπέκος και Κορώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης κ.κ. Σπαθής και Μουρτζιλάκης, η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης κα Τζάθα, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καστέλλας κος Ματράκας,ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος των Ψαχνών κος Γιαννούτσος οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες με τον επικεφαλής τους κο Ραπτάκη και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό λόγο για την ημέρα εκφώνησε ο αρχιμανδρίτης πατήρ Φιλόθεος Θεοχάρης, όπου μίλησε τόσο για το χαρμόσυνο μήνυμα της ημέρας όσο και για τον νέο μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, τον οποίον και καλωσόρισε στην Καστέλλα, όπου είναι η γενέτειρά του. Ο Μητροπολίτης με την σειρά του ευχαρίστησε τον πατέρα Φιλόθεο για τα πολύ όμορφα λόγια του, ενώ αναφέρθηκε στην Μητέρα μας την Παναγία, όπου περιμένει συνεχώς με μία ανοιχτή αγκαλιά τον καθέναν από εμάς, αρκεί να κάνουμε το πρώτο βήμα. Αναφέρθηκε σ' αυτούς τους Χριστιανούς που θεωρούν ότι ο Θεός δεν τους εισακούει, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ειρήνη που πρέπει να κατακλύζει τις καρδιές μας και τις ψυχές μας. Κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί εάν είμαστε κοντά στο Θεό. Λόγια όμορφα και πολύ σημαντικά ειδικά στις δύσκολες εποχές που διανύουμε με τα τόσο σοβαρά και πολλά προβλήματα που μας έχουν κυριεύσει και όλοι αναζητούμε μια ελπίδα, ένα χαρμόσυνο γεγονός.
Κατόπιν ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την συνοδεία την Εθελοντών Δασοπυροσβεστών, κοριτσιών του κατηχητικού και της φιλαρμονικής του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA
HP DIGITAL CAMERA

Σχόλια