Ψαθάς για το Κριεζώτειο: "Τελείωσαν οι εργασίες. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν αντικείμενα του Αρχοντικού και να τοποθετηθούν μέσα σε αυτό". Μπουροδήμος: "Να ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ". Ηλιάδης: "Να γίνει ειδική συνεδρίαση για την αξιοποίησή του".

Με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Κριεζώτειο, που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα της Τριάδας, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ψαθάς ενημέρωσε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην προχθεσινή συνεδρίαση ότι γίνεται προσπάθεια από τον Πολιτιστικό-Χορευτικό Σύλλογο Τριάδας "Νικόλαος Κριεζώτης" μαζί με κατοίκους του χωριού να συγκεντρωθούν αντικείμενα που σχετίζονται με τον Κριεζώτη και το αρχοντικό και να τοποθετηθούν μέσα σε αυτό. Η προσπάθεια αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τον Δήμο.

Σχετικά με το Κριεζώτειο ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Μπουροδήμος ανέφερε ότι η προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους και από τον Σύλλογο θα μπορούσε να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, όπως επίσης και το Μουσείο του Λιάσκου. Όμως όπως τόνισε ο Δήμαρχος κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ενταχθεί. Ενώ ο κος Μπουροδήμος απαντώντας σημείωσε ότι οι εργασίες για τον περιβάλλοντα χώρο δεν μπορούν να ενταχθούν και όχι η τοποθέτηση των αντικειμένων στο εσωτερικό του.
Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά την αξιοποίηση του Αρχοντικού, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κος Ηλιάδης πρότεινε στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί κάποια Ειδική Συνεδρίαση ή να έλθει ως θέμα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. Όπως πολλές φορές έχει τονίσει ο κος Ηλιάδης αλλά και πάρα πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης θα μπορούσαν να γίνονται στο Κριεζώτειο συνέδρια, εκδηλώσεις και όχι μόνο και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας αλλά και της γύρω  περιοχής.

Σχόλια