Ψαθάς έβαλε τέλος στις διαρροές που κάνουν λόγο για πρόσφυγες στον Δήμο μας. Χασάνδρας: "Δεν είναι ντροπή ο Δήμος μας να φιλοξενήσει πρόσφυγες". Μύταλα: "Βοηθήσαμε και θα ξανά βοηθήσουμε τους πρόσφυγες".


Πολλά είναι αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το προσφυγικό σε ότι αφορά τον Δήμο μας. Οι διαρροές για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών τόσο στην Δίρφυ όσο και στην Μεσσαπία. Για αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων κος Ψαθάς στην τελευταία συνεδρίαση έβαλε τέλος σε όλες τις φήμες που διαρρέονταν τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στον Δήμο μας για την δημιουργία hot spots.

Στο συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Συμπολίτευσης κος Νίκος Χασάνδρας ο οποίος ανέφερε ότι δεν είναι ντροπή ο Δήμος μας να φιλοξενήσει πρόσφυγες, εάν βέβαια υπάρχει χώρος.
Από εκεί και πέρα περισσότερη ανάλυση και συζήτηση για το παρόν θέμα ζήτησε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο μας και Δημοτική Σύμβουλος κα Γεωργία Πύθουλα και ζήτησε από τον Δήμαρχο να έχει μεγαλύτερη ενημέρωση.
Από την μεριά του ο Δήμαρχος κος Ψαθάς ανέφερε ότι από την μεριά του έχε επισκεφθεί το hot spots που βρίσκεται στην Ριτσώνα, είδε πως λειτουργεί και χάρη στον ίδιο βρέθηκαν κάδοι για να τοποθετηθούν σε αυτό. Από εκεί και πέρα βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί με σιγή βέβαια και χωρίς να έχει γίνει γνωστό. Μαζεύει ακόμη και είδη πρώτης ανάγκης και στέλνει στους πρόσφυγες.
Ενώ η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Μύταλα πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή που ήλθαν οι πρόσφυγες μαζεύτηκαν είδη ρουχισμού και τροφίμων και στάλθηκαν σε Λέρο, Κω και Μυτιλήνη και ότι θα ξανά μαζευτούν και για τους πρόσφυγες της Ριτσώνας.

Σχόλια