Λειτούργησε στο Σχηματάρι ο Μητροπολίτης Καρπενισίου πατήρ Γεώργιος Ρέμπελος

Την Κυριακή 13 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον ΔιάκονοΝεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου.
Εκεί υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Εφημέριος ο εκ Καστέλλας Ευβοίας καταγόμενος νέος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος (Ρέμπελος) και την ημέρα αυτή τέλεσε εκεί την πρώτη του αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, τον οικείο Ιεράρχη Θηβών κ. Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, καθώς και πολλούς Ιερείς και Διακόνους αλλά και πολλούς κατοίκους του Σχηματαρίου και συγγενείς και φίλους του νέου Μητροπολίτη από την Εύβοια.
Λίγο πριν την απόλυση μίλησαν για τον νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου και τον κατευόδωσαν στη νέα του διακονία, ο άγιος Θηβών κ. Γεώργιος, ο άγιος Χαλκίδος, ο συνεφημέριος του Μητροπολίτη Καρπενησίου Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Θερμός, ο πρώην Δήμαρχος Σχηματαρίου και ο πνευματικός πατέρας και Γέροντας του νέου Μητροπολίτη, Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος.
Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος προσκάλεσε επισήμως τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιονα έλθει και να προεξάρχει στην πανήγυρη του τόπου καταγωγής του, αυτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καστέλλας, πρόσκληση η οποία έγινε αποδεκτή.

Σχόλια