Γεωργίου: "Πως βίωσα τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Ήμουν τυχερός".

Με επιστολή του ο συμπολίτης μας Γιώργος Γεωργίου, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, περιγράφει πως έζησε τα γεγονότα με τις βομβιστικές επιθέσεις που συνέβησαν εκεί και πως στάθηκε τυχερός ο ίδιος.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:
Βιώνουμε στο ΒΕΛΓΙΟ και συγκεκριμένα στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ μια πρωτόγνωρη κατάσταση τρομοκρατίας. Μετά τα γεγονότα του Παρισιού πέρυσι, οι Βέλγικες Αρχές ήταν σε επιφυλακή για ενδεχόμενο κτύπημα. Δεν διαψεύστηκαν. Παρά τα ισχυρά μέτρα που είχαν πάρει και την υψηλή επιτήρηση  στο κέντρο της πόλης, το κακό δεν αποφεύχθηκε.   Το κτύπημα ήταν ισχυρό κα στοίχισε πολλές ανθρώπινες ζωές αθώων. Ηταν την πιο επικίνδυνη ώρα, την ώρα που οι πολίτες πήγαιναν στη δουλειά και το χειρότερο οι μαθητές στα σχολεία.
Ως εκ θαύματος είχα πάρει το προηγούμενο τρένο στο ΜΕΤΡΟ. Στο επόμενο έγινε το κτύπημα της βομβιστικής επίθεσης ! Ο στόχος στο ΜΕΤΡΟ ήταν σε πολυσύχναστο σταθμό στο Κέντρο της πόλης και κοντά στα Κτίρια των Κοινοτικών Οργάνων.Ηταν θαύμα που δεν θρηνήσαμε θύματα και μαθητές!
Μάθαμε πια να ζούμε με το πρόβλημα και τον κίνδυνο. Οσο και να προφυλαχθεί κανείς ο κίνδυνος παραμονεύει, βρίσκεται παντού.
Η σκιά της τρομοκρατίας έχει δηλητηριάσει τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Εξαπλώνεται παντού.  Πρέπει να σταθούμε στο τι δημιουργεί την τρομοκρατία και αυτό να πολεμήσουμε. Τα αδιέξοδα δημιουργούν τέτοια ζητήματα, όσο σε έξαρση θα βρίσκονται τα προβλήματα, σε έξαρση θα βρίσκονται κι αυτά τα ακραία χτυπήματα.
Ωστόσο, αυτό που συνιστώ στους εδώ φίλους μου Ελληνες και Βέλγους είναι ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ! Την τρομοκρατία την κτυπάς και την πολεμάς καλύτερα με ψυχραιμία και οργάνωση παρά με τρόμο και πανωλεθρία. Αυτό ακριβώς θέλουν να δημιουργήσουν οι τρομοκράτες, την αναρχία, τον τρόμο, τον όλεθρο.
Μετά τη σκοτεινή μέρα της Τρίτης 22 Μαρτίου, η ζωή στις Βρυξέλλες θα ξαναβρεί τον ρυθμό της. Σίγουρα δεν θα είναι όπως πριν.  Οσο όμως υπάρχει ζωή και θέληση υπάρχει και πείσμα «τα φαντάσματα της τρομοκρατίας» να εξαρθρωθούν και η ζωή να εξομαλυνθεί και να γίνει και πάλι ανθρώπινη….
Γιώργος  Γεωργίου  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 

Σχόλια