Εκδηλώσεις-Ημερίδες σε σχολεία της Εύβοιας με θέμα Η βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης «καταστάσεων» αποτελεί στις μέρες μας ποιοτική επένδυση. Εισηγητής ο Πέτρος Ορφανός

Το Εργαστήριο Λογοθεραπείας του ΠΤΔΕ του Παν. Αθηνών, οι Σύλλογοι Διδασκόντων των Δημ. Σχολείων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης περιφέρειας Α/θμιας Εύβοιας, συνδιοργανώνουν στις αίθουσες τελετών των σχολικών μονάδων ανοικτές συζητήσεις με θέμα: Η βελτίωση της ικανότητας διαχείρισης «καταστάσεων» αποτελεί στις μέρες μας ποιοτική επένδυση.

Εισηγητής ο κος Ορφανός Πέτρος, Δρ. Ειδικής Αγωγής, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στην Εκπαιδευτική Ηγεσία, Διδάσκων του Εργαστηρίου στα ετήσια προγράμματα Ειδικής Αγωγής, Αντιπρόεδρος ΕΣΣΛΕΠΕ, Ειδικός Γραμματέας της ΠΕΣΣ, Μέλος ΔΣ της ΕΕΠΕ, Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε.
Στόχος των συναντήσεων είναι η προσέγγιση θεμάτων σχετικών με: επικοινωνία, προσαρμοστικότητα, ευελιξία, υπευθυνότητα, συνεργασία, φαντασία στη διδακτική πράξη, πρωτοβουλία, ανταγωνισμό, σεβασμό, λάθος, άγχος, εξετάσεις, αντίδραση στην προβληματική συμπεριφορά, γλώσσα του σώματος, διαφοροποιημένη διδασκαλία, μαθησιακές δυσκολίες, προοπτική, ρίσκο, διάθεση, θετικούς λογισμούς, διάγνωση ικανοτήτων, καινοτόμες δράσεις, μαθαίνω να ακούω σωστά, διαχειρίζομαι κρίσεις σε σχολικά και γονεϊκά περιβάλλοντα.
Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις στο 6ο , 26ο , 9ο & 21ο Δημ. Σχ. Χαλκίδας και στο Δημ. Σχ. Παραλίας Αυλίδας – βασισμένες όλες στα στοιχεία της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο σεβασμό, την ειλικρίνεια και τη συνέργεια. Η επιτυχία των συναντήσεων αποτελεί κοινό πόθο για εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλουν μαθητές και παιδιά σε ένα καλύτερο επίπεδο ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ!
Ευχαριστώ συναδέλφους και γονείς για τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία... και εκτός ορίων Εύβοιας - ... Ηλιούπολη Αττικής, Αγία Τριάδα Ναυπλίου, Καμένα Βούρλα, Αράχωβα, Περιστέρι Αττικής… Και η προσπάθεια συνεχίζεται μέσα από Επαφές ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ για όσες και όσους έχουν αντοχές στην ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και στην ΑΛΗΘΕΙΑ!

Σχόλια