Με την Ανάσταση του Θεανθρώπου να αναστηθούν η Αγάπη και η Πίστη μέσα μας. Του Γεωργίου Πρατζίκου


Όλοι ετοιμαζόμαστε σήμερα για την Ανάσταση του Θεανθρώπου, ο οποίος εξευτελίστηκε, μαστιγώθηκε, σταυρώθηκε και πέθανε για όλο τον κόσμο. Αλλά την τρίτη ημέρα, όπως είχε πει και ο ίδιος, αναστήθηκε.
Όμως πολύ λίγοι έχουν αναρωτηθεί για την σημαντικότητα της Ανάστασης και το νόημα αυτής. Δεν μου αρέσουν τα κηρύγματα και τα πολλά λόγια, διότι όπως λέει και μία λαϊκή ρήση είναι φτώχεια.


Το μόνο όμως που ήθελα να πω, είναι ότι θα πρέπει μέσα μας με την Ανάσταση του Θεανθρώπου να αναστηθεί η Αγάπη, αυτή που μας δίδαξε ο Χριστός, μέσα από την ζωή του στη Γη. Για την αγάπη για όλο τον κόσμο δέχθηκε την προδοσία από τον Ιούδα, τον εξευτελισμό από τους Ρωμαίους, τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους, σταυρώθηκε αλλά πάνω στο Σταυρό ζήτησε από τον Πατέρα του να συγχωρέσει τους πάντες, που προέβησαν σε αυτές τις πράξεις, διότι δεν ήξεραν τι ακριβώς έλεγαν. Αυτή την Αγάπη δίδαξε ο Χριστός και αυτή θα πρέπει να φωλιάσει μέσα μας, όχι μόνο αύριο, αλλά σε όλη μας την ζωή. Αγάπη όχι μόνο τον εαυτό μας, αλλά και για την οκογένειά μας, τους φίλους μας, τους εχθρούς μας και όλο τον κόσμο ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, θρησκείας. Για όλη την φύση και για όλη την πλάση.
Μέσω της πίστης και μέσω της Αγάπης μπορούν να συμβούν τα πάντα. Και πιστέψτε με, επειδή το έχω δει πολλές φορές στην ζωή μου και όχι μόνο, αυτό είναι πραγματικότητα. Καλή Ανάσταση!!!!!
Γεώργιος Πρατζίκος
Θεολόγος - Δημοσιογράφος

Σχόλια