Υπεγράφη επιτέλους το ΦΕΚ για την λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Λούτσα. Διαψεύστηκε ο Μπουροδήμος για το ΦΕΚ.

Από το 2013 έχει πέσει οι υπογραφές από τον πρώην Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κο Μπουροδήμο και από τον τότε αρμόδιο υπουργό κο Συμεών Κεδίκογλου για την λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην τοπική κοινότητα της Λούτσας. Τότε είχαμε αναφέρει σε δημοσίευμά μας, ότι η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου στην περιοχή μας μόνο θετικά αποτελέσματα θα μπορούσε να φέρει. Και ειδικότερα σε μία περιοχή, όπως η Δίρφυ, όπου υπάρχουν σπάνια είδη φυτών, τα οποία συναντιούνται σε πολύ λίγα σημεία σε όλο τον κόσμο ή είναι μοναδικά παγκοσμίως.

Από τότε όμως έως και σήμερα δεν είχε καμία απολύτως εξέλιξη. Βέβαια το προηγούμενο έτος είχε βγει προκήρυξη για την στελέχωση αυτού, κάτι όμως το οποίο δεν μπορούσε να συμβεί, αφού δεν υπήρχε ΦΕΚ. Από την στιγμή που πέσαν οι υπογραφές ο πρώην αντινομάρχης κος Καρλής μιλούσε για αυτό, αλλά από την μεριά του ο τέως Δήμαρχος κος Μπουροδήμος έλεγε ότι δεν χρειαζόταν καν.
Να όμως, όπως έδειξαν οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα, όχι μόνο χρειαζόταν, αλλά ήταν αναγκαίο για να μπορέσουν να συνεχιστούν οι διαδικασίες για την λειτουργία του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που έχουμε στην διάθεσή μας, εχθές υπεγράφη το ΦΕΚ για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, και όλοι ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλα εμπόδια και από τον Σεπτέμβριο να λειτουργήσει κανονικά, για να μπορέσουν στο συγκεκριμένο Κέντρο να γίνουν διαλέξεις, συνέδρια, σεμινάρια και ομιλίες για το περιβάλλον που θα μπορούσαν να φανούν ωφέλιμα όλα αυτά στην ευρύτερη περιοχή.

Σχόλια